SRPSKO I RUSKO MINISTARSTVO ZDRAVLJA POTPISALI MEMORANDUM O SARADNJI! Grujičić: Ogromna ulaganja u zdravstvo! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Vesti

29.01.2024

10:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska delegacija je u dvodnevnoj poseti Srbiji.

SRPSKO I RUSKO MINISTARSTVO ZDRAVLJA POTPISALI MEMORANDUM O SARADNJI! Grujičić: Ogromna ulaganja u zdravstvo! (FOTO, VIDEO)

Foto: Republika

Delegacija Ministarstva zdravlja Ruske Federacije na čelu sa ministrom Mihailom Muraškom doputovala u posetu Srbiji.
 


Delegacija Ministarstva zdravlja Ruske Federacije predvođena ministrom Mihailom Muraškom, stigla je danas u dvodnevnu posetu Beogradu. Kolegama iz Rusije domaćin će biti Ministarstvo zdravlja Republike Srbije na čelu sa ministarkom Danicom Grujičić.

Posle dočeka na beogradskom aerodromu, ministri su posetili Spomen-park i položili cveće na Spomenik oslobodiocima Beograda.

Delegacije ministarstava zdravlja Ruske Federacije i Srbije, predvođeni ministrima, sutra će održati zajednički sastanak u Palati Srbija kome će prisustvovati i ambasador Rusije u Beogradu, Aleksandar Bocan-Harčenko, kao i direktori najvažnijih zdravstvenih ustanova glavnog grada.

 

Posle sastanka biće potpisan Memorandum o saradnji ministarstava zdravlja Republike Srbije i Ruske Federacije, čime će i na ovaj način biti potvrđena uspešna saradnja dva zdravstvena sistema.

Ministar Muraško će se tokom posete Beogradu sresti i sa predsednicom Vlade Republike Srbije, Anom Brnabić.


Delagacija Ruske Federacije i eminentni stručnjaci iz različitih medicinskih oblasti, u nastavku posete obići će Univerzitetski klinički centar Srbije, Institut za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“, Institut za onkologiju i radiologiju Srbije, Univerzitetsku dečju kliniku Tiršova i Agenciju za lekove i medicinska sredstva.


Delegacija Ministarstva zdravlja Ruske Federacije će svoju posetu Srbiji završiti obilaskom Hrama Svetog Save.

Dva ministarstva potpisala su danas Memorandum o saradnji. 

- Veliko mi je zadovoljstvo da pozdravim delegaciju Ministarstva zdravlja Rusije na čelu sa ministrom Muraškom. I da se zahvalim još jednom na ovoj poseti. U Srbiju je došao veliki broj stručnjaka. Ovo je jedinstvena prilika da potpišemo danas memorandum, to će biti rezultati naše saradnje, pre svega u onkologiji - rekla je ministarka zdravlja Danica Grujičić.

- Želim da izrazim svoje divljenje velikoj zemlji koja je uspela da digitalizacijom postigne upravo ono što mi sada radimo. I zato velika zahvalnost i našem predsedniku Vučiću i premijerki Brnabić koji su zaista sve vreme insistirali na digitalizaciji - dodala je.

Ministarka Danica Grujičić rekla je i da su i kod nas, kao i u Rusiji, ogromna sredstva uložena u zdravstvo i ulaže se i dalje.

- Nije dovoljno samo ulagati u bolnice i opremu, važno nam je dobro obrazovanje naših lekara i da naši lekari opšte prakse koji su daleko od velikih centara pruiže pomoć pacijentima koja je neophodna.- 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading