Podrška kompanije NIS Domu zdravlja Niš

Autor:

Vesti

14.08.2023

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niš, 14. avgust 2023. godine

Podrška kompanije NIS Domu zdravlja Niš

Foto: Foto NIS

Kompanija NIS nastavila je sa pružanjem podrške zdravstvenim ustanovama u našoj zemlji, u okviru koje je nabavljena savremena medicinska oprema i za potrebe Doma zdravlja Niš. Služba za zdravstvenu zaštitu žena ove ustanove dobila je novi ultrazvučni aparat vredan 5 miliona dinara, a projekat je realizovan u okviru društveno odgovornog programa „Zajednici zajedno“ koji je kompanija NIS prošle godine sprovela pod sloganom „Da se nove nade rode“, sa ciljem pružanja doprinosa nacionalnom prioritetu - unapređenju reproduktivnog zdravlja i povećanju nataliteta. 

Zahvaljujući ovom savremenom ultrazvučnom aparatu, pružanje medicinskih usluga svim pacijentima u Nišu, a pre svega ženama u reproduktivnom periodu, biće znatno unapređeno. Broj dosadašnjih pregleda u toku godine je udvostručen, a vreme čekanja na preglede značajno skraćeno. Ovo je ujedno i podrška zdravstvenim radnicima Doma zdravlja Niš, koji će biti u mogućnosti da pruže kvalitetnije preglede svim svojim građanima, ali i da unaprede segment preventivne i pravovremene dijagnostike uz precizne i pouzdane rezultate.

Republika

Foto: Foto NIS

Dom zdravlja Niš

Povodom nabavke nove opreme, Dom zdravlja su obišli Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša i Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS, u pratnji prof. dr Milorada Jerkana, direktora Doma zdravlja Niš.

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša, istakla je da saradnja lokalne samouprave sa kompanijom NIS traje već 14 godina.

- Za to vreme kompanija NIS nas je podržala sa ukupno 79 projekata vrednih 80 miliona dinara. Ovo je zaista važan poklon za naš Dom zdravlja i nije bilo ni trenutka dvoumljenja za koju zdravstvenu ustanovu ćemo da se opredelimo s obzirom na to da podržavamo roditeljstvo i da je ovo prvi korak gde buduće mame dolaze. Verujemo da će nam se narednih godina u Nišu rađati što više dece i zahvaljujemo NIS-u kao odgovornoj kompaniji. Verujemo da će nas NIS podržati i u narednoj godini, da opremimo jednu od najvećih škola u našem gradu - rekla je gradonačelnica.

Republika

Foto: Foto NIS

Projekat „Zajednici zajedno“

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS-a izrazio je zadovoljstvo zbog realizovanog projekta i podrške Domu zdravlja.

- Veoma sam srećan što oprema koju smo nabavili značajno pomaže u radu lekara Doma zdravlja Niš. Slogan naše kompanije je „Budućnost na delu“. Ne mislimo samo na nove izvore energije i nove tehnologije, mi osluškujemo zajednicu i naše sugrađane i vraćamo deo našeg profita zajednici. Shvatili smo da budućnost nije samo u tehnologijama, jer su ljudi zapravo budućnost. I ako sada pričamo o povećanju nataliteta, mi pričamo o budućnosti. Imamo još mnogo zajedničkih planova i zajedničkih projekata i nećemo odustati od toga, već ćemo dodatno unapređivati našu saradnju - kazao je Smirnov.

Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja Niš, zahvalio je kompaniji NIS i istakao značaj koji donirani ultrazvučni aparat ima u radu sa pacijentima.

- Ovaj aparat je za period od 11 meseci uradio skoro 11.000 ultrazvučnih pregleda, od toga je 1.600 pregledanih porodilja, a 4.850 trudnica, dok je ostalo urađeno kod žena koje su se javile na preglede. To je od izuzetnog značaja jer Niš nema sekundarni nivo zdravstvene zaštite i taj posao preuzima Dom zdravlja - istakao je Jerkan.
 

Republika

Foto: Foto NIS

Dom zdravlja Niš dobio novi ultrazvučni aparat

Dodatna informacija:

''Zajednici zajedno“, vodeći program društvene odgovornosti kompanije NIS, ove godine obeležava 15 godina postojanja. Sprovodi se u 13 partnerskih gradova i opština širom Srbije u kojima NIS obavlja najveći deo svojih poslovnih aktivnosti i do sada je realizovano više od 1.000 projekata vrednih gotovo 1,6 milijardi dinara. Grad Niš je deo programa „Zajednici zajedno“ od njegovog početka. Do sada je u okviru ovog Programa u Nišu realizovano 79 projekata u koje je uloženo ukupno 80 miliona dinara.

Ove godine, NIS će u okviru programa „Zajednici zajedno“  uložiti rekordnih 144,5 miliona dinara u unapređenje nastavnog procesa i infrastrukture objekata osnovnih i srednjih škola. Deo sredstava će takođe biti usmeren i na unapređenje istraživačkih i inovacionih kapaciteta i infrastrukture naučno-istraživačkih organizacija i naučno-tehnoloških parkova. Više informacija o ovogodišnjem konkursu može se pronaći na sajtu kompanije NIS, na linku: https://www.nis.rs/zajednici-zajedno/ 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading