NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ! Nevreme će pogoditi više gradova u Srbiji, od sutra preokret

Autor:

Vesti

02.07.2023

20:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lokalno bi moglo pasti preko 30 mm kiše po kvadratnom metru

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ! Nevreme će pogoditi više gradova u Srbiji, od sutra preokret

Foto: Tanjug/J. PAP

Stanovnike jugu Banata, Podunavlja, Pomoravlja, Braničevskog okruga i delova centralne Srbije očekuje intenzivno nevreme do kraja dana i tokom večeri.

Meteorolozi upozoravaju na mogućnost grmljavinskih nepogoda sa veoma obilnim pljuskovima i jakim električnim pražnjenjem.

- U naredna dva sata na severozapadu Srbije, kao i na području Beograda, suvo. U ostalim krajevima mestimično kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom - piše na sajtu RHMZ.

Područje Požarevca, Petrovca na Mlavi, Pančeva, Grocke, Jagodine, Paraćina, Ćuprije, šireg područja Čačka i kasnije Kruševca suočava se sa najjačim udarima pljuskova praćenih grmljavinom. Ova oblast je izložena riziku od obilnih padavina i grmljavinskih oluja.

Lokalno bi moglo pasti preko 30 mm kiše po kvadratnom metru, što može predstavljati izazov za odvodne i kanalizacione sisteme.

Vreme narednih dana

U ponedeljak u Srbiji možemo očekivati sunčano i toplo vreme, uz dnevni razvoj oblačnosti. Jedino na severu Vojvodine će biti oblačno. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, dok će na području Pomoravlja i istoka Srbije biti pojačan vetar. Jutarnje temperature će se kretati od 12 do 20°C, dok će maksimalne dnevne temperature biti između 29 i 31°C.

U utorak će i dalje biti sunčano i toplo, sa maksimalnom temperaturom do 32°C. Međutim, uveče u severnim delovima Srbije, a od srede do petka i u ostalim predelima, očekuje se promenljivo oblačno vreme i blago osveženje. Lokalno će biti pljuskova i grmljavine.

U subotu se očekuje zahlađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom širom Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading