"KROFNA ZA TATU" DANAS NA TRGU SLOBODE: Pomozimo maloj Nini da skupi novac za lečenje oca

Autor:

Vesti

27.06.2023

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani će na Trgu u Novoim Sadu od 19 časova imati prilika da probaju najukusnije krofne iz čiste ljubavi ćerke prema ocu

"KROFNA ZA TATU" DANAS NA TRGU SLOBODE: Pomozimo maloj Nini da skupi novac za lečenje oca

Foto: RINA

Nina Ninković sa ocem Zoranom

Novosađanka Nina Ninković će danas, 27. juna na Trgu slobode prodavati krofne za lečenje bolesnog oca. Poslednjih dana ona sa svojom majkom krofne prodaje u Veterničkoj ulici 51, u naselju Adice.

Građani će na Trgu od 19 časova imati prilika da probaju najukusnije krofne iz čiste ljubavi ćerke prema ocu.

Novosađani koji su voljni da pomognu u pravljenju krofni mogu da pozovu brojeve 062/97-25-942 i 062/19-16-360.

Foto: RINA

 

 
Narednih dana će se akcija nastaviti na staroj adresi na Adicama, od 17 do 19 časova.
 

Kako možete uplatiti novac

Ukoliko niste u prilici da na ove načine pomognete, novac možete da uplatite na dinarski račun 160-600000173151063 ili devizni RS35160600000173153003 - Zoran Ninković, Veternik, ulica Atar 29e.

 
Zoran Ninković je 2016. godine izgubio vid usled ablacije retine. U martu 2022. ponovo se javlja ablacija i dijagnostikovana je simpatička oftalmija i panuveitis i Zoran je životno ugrožen. Novčana sredstva su potrebna za dalju dijagnostiku, preglede, analize, nabavku lekova, lečenje u zemlji i inostranstvu, kao i za putne troškove i smeštaj.

Priča o malenoj Nini koja u Novom Sadu prodaje krofne kako bi zaradila džeperac, ali i pomogla lečenje svog tate obišla je Srbiju. Ona ima 11 godina i završila je peti razred Osnovne škole i od početka raspusta rešila je da na svoj način pomogne porodici.

- Prvo nije bilo skoro nikoga da kupi krofnu od 100 dinara, a sada se čeka u redovima. Osetili smo zaista mnogo empatije i uverili se da ima mnogo divnih i dobrih ljudi. Verujte, malo nam je 100 krofni dnevno kolika je potražnja. Ljudi znaju dugo da čekaju da bi kupili jednu krofnu jer su se svi prećuto dogovorili da kupe samo jednu jer nemamo dovoljno. Pritom, svako je krofnu platio više nego što zapravo košta, a sada nam traže da čak krofne šaljemo poštom. Pokrenula se jedna pozitivna lavina - ispričala je Ninina majka Nataša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading