"HUMANI PARKING" ODUŠEVIO SVE U KULI: Zaživela odlična ideja, ovo su detalji!

Autor:

Vesti

10.03.2023

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Humana inicijativa Kuljanke oduševila mnoge!

"HUMANI PARKING" ODUŠEVIO SVE U KULI: Zaživela odlična ideja, ovo su detalji!

Foto: Republika

Parkiranje u Kuli

U vojvođanskom gradu Kula, tačnije u bloku zgrada poznatijem pod nazivom Lamele, koji se nalazi u samom centru pomenutog mesta, osvanuo je takozvani „humani parking“.

Parking mesta u Kuli oduvek su bila besplatna, međutim, domišljatom idejom jedne Kuljanke, uslov za parkiranje na određenim parking mestima biće slanje humanitarne SMS poruke.

Naime, Miljana Pavkov, koja je i inicirala ovako nešto, istakla je za lokalni medij da se nada da će pomenuta ideja zaživeti i u drugim gradovima.

- Glavni cilj je da pomognemo deci, a prvenstveno sam se bazirala na deci iz naše opštine koja su u fondaciji „Budi human“. Ideju sam videla na internetu i da kažem, ukrala sam je od opštine Arilje. Delovala mi je kao super ideja i imala sam želju da jedna takva akcija oživi i u našoj opštini. Pričala sam i sa predsednikom opštine i on se složio da to možemo da uradimo na dosta lokacija u našoj opštini. Ja sam se prvo bazirala na Lamele, zato što tu živim i zato što je tu frekvencija saobraćaja i vozila velika, prvenstveno zato što imamo mnogo privrednih subjekata koje posećuju ljudi sa strane i to mi je delovalo odlično kao taj prvi korak. Nadam se da će ova ideja zaživeti, a i jedna poruka veoma znači, jer naše malo njima će mnogo značiti. U mojoj ideji pomogla mi je Verona Sekeruš i Atelje Plus, zatim su mi pomogle moje kolege iz „Komunalca“, koji su dali i postavili znakove, a pomogla mi je i opština, s obzirom da je bilo potrebno promeniti znak - rekla je Miljana Pavkov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading