Tito je kuvarima naredio da recept mora ostati stroga tajna: Posle toliko godina pojavio se recept za omiljeni maršalov desert

Autor:

Vesti

14.12.2020

18:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neprikosnoveni lider SFRJ bio je veoma izbirljiv kada su njegove prehrambene navike u pitanju. Malo je jela koja su na njega ostavljali tako snažan utisak da bi ih ponovo konzumirao. Ali, jedan dezert je imao neprikosnoveno mesto na listi omiljenih slatkiša.

Josip Broz Tito

Nakon smrti Josipa Broza Tita govorilo se da je recept za njegov omiljeni kolač strogo čuvana tajna. Navodi se i da je on lično kuvarima naredio da ne iznose detalje pripreme. Napokon, nakon toliko vremena konačno je objavljen recept i zaista deluje da je ovo vrlo ukusan dezert.

Sastojci: Biskvit: 4 zumanca 200 gr. sećera 5 kašika hladne kafe 100 gr.mlevenih orasa 5 kašika brašna 3 kašike ulja 1 prašak za pecivo šlag od 5 belanaca

 

 

 

Fill 1: 400 ml. mleka 5 kašika brašna 2 zumanca Fill 2: 230 gr. putera 10 kašika sećera 100 gr. istopljene kuhinjske čokolade 1 vanilin sećer(ili vanila ekstrakt)

Foto: Društvene mreže/printscreen

Priprema: Odvojite belance od zumanaca. U belance dodajte 100gr. sećera i izmiksajte sa mikserom. U zumanjce dodajte takode 100 gr. sećera i miksajte.Nakon toga dodajte 5 kašika hladne kafe,100 gr.orasa,5 kašika brašna,3 kašike ulja,1 prašak za pecivo i smešu od belanaca. Stavite peći u zagrejanu pećnicu 200 C 20-25 min. Fill:U 400 ml. mleka dodajte 5 kašika brašna i 2 zumanca i kuvajte uz neprestano mešanje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading