Nadal brani Madrid i prvo mesto na ATP listi

Autor:

Sport

07.05.2018

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španac Rafael Nadal je zadržao vodeću poziciju na ATP listi sa 100 bodova više od drugoplasiranog Švajcarca Rodžera Federera.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Rafael Nadal

Rafa ove nedelje brani trofej u Madridu, odnosno 1.000 poena osvojenih prošle godine, i ukoliko ne osvoji titulu Federer će ponovo preuzeti čelnu poziciju.

 

U top 10 bile su samo dve promene, Grigor Dimitrov i Marin Čilić, koji je otkazao Masters u Madridu, zamenili su mesta tako da je Bugarin sada četvrti, a Hrvat peti. Britanac Endi Mari je tek 39.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković zadržao je 12. poziciju sa 2.220 bodova, Filip Krajinović je i dalje 26, Viktor Troicki je pao čaj 16 mesta i trenutno je 87. na svetu, dok je Dušan Lajović 95. što je tri mesta lošiji plasman u odnosu na prošlu nedelju.

Laslo Đere je na poziciji 106 (+4), Nikola Milojević 200 (+8), Miomir Kecmanović 204 (-2), dok je Janko Tipsarević tek 325. igrač na ATP listi.

Od igrača iz regiona bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur je i dalje 32. na svetu, Hrvat Borna Ćorić je tri mesta ispod njega, Slovenac Aljaž Bedene 66, Ivo Karlović 84, Mirza Bašić 85...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading