JOKIĆEV LJUTI RIVAL IMA RETKU BOLEST: Džoel Embid šokirao sve u NBA ligi

Autor:

Sport

26.04.2024

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igrao utakmice i krio da ima problem.

JOKIĆEV LJUTI RIVAL IMA RETKU BOLEST: Džoel Embid šokirao sve u NBA ligi

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Džoel Embid

Najbolji košarkaš Filadelfije, Džoel Embid, lečen je od blagog slučaja Belove paralize. Problemi za Kamerunca počeli su tokom utakmice protiv Majamija, ali je aktuelni MVP NBA lige želeo da to ostane anonimno, kako ne bi ometao ekipu.

Tek sada je otkriveno da je najbolji košarkaš Filadelfije i veliki rival našeg Nikole Jokića u MVP trkama proteklih godina, bio podvrgnut lečenju, a pre toga su postojale spekulacije o razlozima zbog kojih je Embid nosio naočare na konferenciji za medije, a neki su čak sumnjali da ima probleme sa očima. Međutim, otkriveno je da je nošenje naočara bilo povezano sa Belovom paralizom, bolešću koja pogađa jednu polovinu mišića lica.

- To se dešava već neko vreme, imao sam i migrene. Sve je poćelo dan-dva pre utakmice sa Majamijem u okviru plej-ina. Prvo sam mislio da to nije ništa. Dosta me iritira, to je na levoj strani mog lica, na ustima i oku. Teško je, ali ja ne odustajem i boriću se uprkos tome. Nije to izgovor, moramo da nastavimo da se trudimo - rekao je Embid na konferenciji za medije, pa nastavio u šaljivom tonu:

- Nadam se da će ostati ovako. Imam mnogo lepo lice, nada, se da mi usta neće gledati u drugu stranu.

Da nešto nije u redu moglo se videti na utakmicama svaki put kada bi u trelevizijskom prenosu krupan kadar prikazao najboljeg igrača Filadelfije. Bilo je jasno da, ako ništa drugo, Embid trepće samo jednim okom.

 

 


Belova paraliza može da se javi u bilo kom uzrastu, ali je najčešća oko 40. godine života, kako kod muškaraca, tako i kod žena. Svake godine, od 100.000 ljudi, njih 15 do 30 dobije ovu dijagnozu. Iako uzrok Belove paralize nije u potpunosti utvrđen, veruje se da je izazvana virusnom infekcijom koja uzrokuje oticanje facijalnog nerva.



Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading