BURNO NA NEBU: Rusi oborili ukrajinsku raketu Neptun i četiri drona, a evo šta je vojska Zelenskog uradila na drugoj strani

Autor:

Svet

09.04.2024

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija se paralelno sa borbom na frontu bori i sa poplavama u zemlji

BURNO NA NEBU: Rusi oborili ukrajinsku raketu Neptun i četiri drona, a evo šta je vojska Zelenskog uradila na drugoj strani

Foto: Tanjug/AP

Ruske snage su noćas dronovima napale Lavovsku oblast na zapadu Ukrajine, a usled pada delova oborenih dronova došlo je do požara na vitalnom infrastrukturnom objektu, saopštile su ukrajinske vlasti.

Požar je brzo ugašen, a vitalni infrastrukturni sistemi u regionu rade normalno, saopštile su ukrajinske vlasti, prenosi Unian.

Prema rečima načelnika Lavovske oblasne vojne administracije Maksima Kozickog, snage PVO oborile su sve dronove koji su ušli u vazdušni prostor te obalsti.

Ruske snage su noćas napale Ukrajinu jurišnim dronovima tipa Šahed-131/136 i sa četiri protivvazdušne vođene rakete S-300, a ukrajinska PVO je oborila svih 20 dronova u iznad Nikolajevske, Odeske, Hersonske, Dnjepropetrovske, Poltavske, Viničke i Lavovske oblasti, prenosi Unian.

Istovremeno je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da su sistemi PVO uništili tokom noći ukrajinsku protivbrodsku raketu "Neptun" i četiri drona.

Protivbrodska raketa "Neptun" koju je lansirala Ukrajina uništena je iznad Crnog mora, a četiri bespilotne letelice oborene su iznad Belgorodske i Voronješke oblasti, navelo je rusko Ministarstvo odbrane, a prenosi Interfaks.

Situacija sa poplavama u Rusiji i dalje je teška, a u Orenburšku oblast, gde je najteže i gde je poplavljeno više od 10.000 kuća, danas je stigao ministar za vanredne situacije Aleksandar Kurenkov.

Nivo vode je u Orenburgu za protekla 24 sata porastao za 25 centimetara, a u gradu je poplavljeno oko 2.000 kuća.

U gradu Orsk, gde je 5. aprila pukla brana koja brani grad od reke Ural, nivo reke opada drugi dan zaredom, saopštila je pres služba načelnika Orenburške oblasti.

Gradonačelnik Orska Vasilij Kozupica naveo je da je u tom gradu poplavljeno 6.929 zgrada, a da je evakusiano 2.493 ljudi, prenosi Interfaks.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading