SVAŠTA! Svim Rusima zabranjen ulazak u ovu zemlju do 2025. godine! VEĆI UKRAJINCI I OD SAMIH UKRAJINACA!

Autor:

Svet

27.02.2024

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zabrana ulaska ostaje na snazi do 4. marta sledeće godine.

SVAŠTA! Svim Rusima zabranjen ulazak u ovu zemlju do 2025. godine! VEĆI UKRAJINCI I OD SAMIH UKRAJINACA!

Foto: Shutterstock

Letonska vlada donela je odluku da produži zabranu ulaska ruskih državljana u zemlju do 2025. godine. Ova odluka je obrazložena invazijom Rusije na Ukrajinu, koju zvaničnici Letonije i dalje smatraju pretnjom po nacionalnu bezbednost.

Kako prenosi AP, zabrana ulaska ostaje na snazi do 4. marta sledeće godine.



U septembru 2022. godine, Poljska i baltičke države - Estonija, Letonija i Litvanija - postigle su zajednički sporazum o ograničavanju broja ruskih državljana koji mogu da uđu u njihove zemlje. Ovaj sporazum ima za cilj da spreči navodne bezbednosne rizike zbog ratnih dešavanja u Ukrajini. Poljska je takođe implementirala zabranu ulaska za ruske državljane, čime se pridružila Letoniji i ostalim baltičkim državama u sprovođenju restriktivnih mera.

Situacija u Ukrajini i dalje ima značajan uticaj na politiku i bezbednosne mere susednih zemalja. Invazija Rusije na Ukrajinu izazvala je zabrinutost među evropskim zemljama, posebno u susedstvu Rusije. Ograničenja za ulazak ruskih državljana predstavljaju odgovor na kompleksnu situaciju na istoku Evrope i ukazuju na ozbiljnost bezbednosnih izazova sa kojima se suočavaju ove zemlje.

Produženje zabrane ulaska ruskih državljana u Letoniju imaće direktnog uticaja na građane Rusije koji planiraju posete ili rade u ovoj zemlji. Ova odluka takođe pokazuje kako geopolitičke tenzije mogu da utiču na slobodu kretanja ljudi i međunarodne odnose.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading