RUSI NAPALI KAFIĆ U KOM SU OFICIRI SLAVILI IMENOVANJE SIRSKOG! Kod Harkova ih sačekao PAKAO!

Autor:

Svet

10.02.2024

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj incident se desio nakon što je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski razrešio dužnosti glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog i na njegovo mesto imenovao Sirskog.

RUSI NAPALI KAFIĆ U KOM SU OFICIRI SLAVILI IMENOVANJE SIRSKOG! Kod Harkova ih sačekao PAKAO!

Foto: Tanjug/AP

Ruska vojska je izvela napad na ugostiteljski objekat na istoku Harkovske oblasti, gde su oficiri Oružanih snaga Ukrajine proslavljali imenovanje novog glavnokomandujućeg Aleksandra Sirskog, izjavio je koordinator proruske gerile u Nikolajevu Sergej Lebedev za Sputnjik.

Ovaj incident se desio nakon što je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski razrešio dužnosti glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog i na njegovo mesto imenovao Sirskog, koji je ranije komandovao kopnenim snagama, prenosi Tanjug.

Promene u vrhu Oružanih snaga Ukrajine

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je 8. februara razrešio dužnosti glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog i imenovao Aleksandra Sirskog na tu poziciju. Ova odluka je deo Zelenskog plana za reformu vojske, koja uključuje uvođenje nove pozicije vrhovnog komandanta Oružanih snaga, uz prethodno postojeću poziciju načelnika Generalštaba.

Nova pozicija vrhovnog komandanta Oružanih snaga

Vrhovni komandant Oružanih snaga je nova pozicija koju je uveo ukrajinski predsednik Zelenski 2020. godine, uz prethodno postojeću poziciju načelnika Generalštaba. Ova promena je dovela do razrešenja Zalužnog sa pozicije glavnokomandujućeg u ukrajinskoj vojsci i imenovanja Aleksandra Sirskog na tu funkciju.

Napad na ugostiteljski objekat u Harkovskoj oblasti izazvao je reakcije širom Ukrajine i izazvao zabrinutost u međunarodnoj zajednici. Očekuje se da će predstavnici obe strane izneti svoje stavove povodom ovog incidenta u narednim danima.

(Tanjug)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading