RUSI POSTAVILI RAZORNE RAKETE NA GRANICI SA UKRAJINOM! Ukrajinski gradovi na udaru ruske SILE!

Autor:

Svet

22.02.2024

23:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinska vojna obaveštajna služba GUR saopštila je da ima obaveštajne informacije da je Rusija na granici sa Ukrajinom rasporedila 48 lansera raketnog sistema Iskander M i K.

RUSI POSTAVILI RAZORNE RAKETE NA GRANICI SA UKRAJINOM! Ukrajinski gradovi na udaru ruske SILE!

Foto: Profimedia

Ukrajinska vojna obaveštajna služba GUR iznela je informacije o navodnom raspoređivanju 48 lansera raketnih sistema Iskander M i K duž granice s Rusijom.

Prema njihovim saopštenjima, ruska vojska navodno priprema raketne snage za napad na ukrajinske gradove.

Međutim, postoji mogućnost da se radi o severnokorejskim raketnim sistemima KN-23, poznatim pod nazivom "Kimskander", ističe Vadim Skibicki, predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova i komunikacija Ukrajine, prenosi Alo.rs.

Dodatna taktička grupa za lansiranje balističkih projektila

Skibicki je naglasio da je primećen porast broja lansera duž granice, sa 46 na 48, što navodno ukazuje na formiranje dodatne taktičke grupe namenjene za lansiranje balističkih projektila sa teritorije Rusije. Ove informacije izazivaju dodatnu zabrinutost u vezi sa bezbednošću na tom području.

Reakcije na izveštaj obaveštajne službe

Izveštaj Ukrajinske vojne obaveštajne službe GUR izazvao je reakcije kako u samoj Ukrajini, tako i u međunarodnoj zajednici. Očekuje se da će se dalji razvoj situacije pažljivo pratiti i analizirati, s obzirom na potencijalne implikacije na regionalnu i globalnu bezbednost.


Ova situacija naglašava nepredvidljivost i napetost u odnosima između Rusije i Ukrajine, posebno imajući u vidu prethodne vojne sukobe i teritorijalne sporove. S obzirom na izveštaje o vojnim aktivnostima duž granice, situacija zahteva pažljivo praćenje i reagovanje kako bi se osigurala stabilnost i bezbednost u regionu.

(Alo)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading