JEZIVI SNIMCI MASAKRA U AVDEJEVCI LEDE KRV U ŽILAMA! Delovi ukrajinskih vojnika PLUTAJU natopljeni krvlju! (UZNEMIRUJUĆ VIDEO)

Autor:

Svet

17.02.2024

21:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sukob na utvrđenom području Zenit rezultirao je tragičnim gubicima među ukrajinskim vojnicima, dok su se borili protiv ruskih snaga.

JEZIVI SNIMCI MASAKRA U AVDEJEVCI LEDE KRV U ŽILAMA! Delovi ukrajinskih vojnika PLUTAJU natopljeni krvlju! (UZNEMIRUJUĆ VIDEO)

Foto: Tanjug/AP/Gavriil Grigorov, Sputnik, Društvene mreže

U okrutnom obračunu između ruskih vojnika i pripadnika 110. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, ostaci garnizona ukrajinskih oružanih snaga plutaju u lokvama krvi na utvrđenom području Zenit.

Danas su se pojavili detalji o pokušajima vojnika 110. mehanizovane brigade da izbiju iz ovog utvrđenog rejona, pri čemu su pretrpeli velike gubitke i morali da napuste ranjenike koji su snimali oproštajni video, objavljeno je na jednoj ruskoj Telegram grupi.

Herojski pokušaji 110. mehanizovane brigade da se izbije iz utvrđenog područja Zenit

 

U ovom brutalnom sukobu, vojnici 110. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine su pokazali izuzetnu hrabrost i odlučnost u pokušaju da se izbave iz okruženja na utvrđenom području Zenit. I pored velikih gubitaka, oni su se suočili sa nemogućim izazovima, ostavljajući iza sebe ranjenike koji su snimali oproštajne poruke.

Tragični gubici ukrajinskih vojnika na utvrđenom području Zenit

Sukob na utvrđenom području Zenit rezultirao je tragičnim gubicima među ukrajinskim vojnicima, dok su se borili protiv ruskih snaga. Ovaj događaj baca svetlo na teškoće sa kojima se ukrajinske oružane snage suočavaju u ovoj regiji, istovremeno naglašavajući izuzetnu hrabrost i odlučnost njihovih vojnika.

Međunarodna reakcija na sukob na utvrđenom području Zenit

Svet je osudom reagovao na sukob na utvrđenom području Zenit, izražavajući duboku zabrinutost zbog eskalacije nasilja i tražeći mirno rešenje ovog sukoba. Međunarodna zajednica prati situaciju sa pažnjom i angažovana je na pronalaženju diplomatskog rešenja kako bi se okončala ova tragedija.

Ovaj događaj predstavlja samo jedan od mnogobrojnih tragičnih sukoba koji se dešavaju širom sveta, podsećajući nas na potrebu za mirnim rešenjima i međunarodnom solidarnošću u suočavanju sa globalnim izazovima.

Podsetimo, Ministar odbrane Rusije, Sergej Šojgu, dostavio je izveštaj ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da je ruska vojska potpuno preuzela kontrolu nad Avdejevkom.

Prema saopštenju Ministarstva odbrane Rusije, ovo je postignuto uz angažovanje ruske vojne grupe "Centar" pod komandom Andreja Mordvičeva.

- Teritorija Avdejevke površine 31,75 kvadratnih kilometara sada je potpuno oslobođena od ukrajinskih snaga, pri čemu su gubici Kijeva u protekla 24 sata premašili 1.500 vojnika - ističe se u saopštenju.

Ruski vojni izvori tvrde da su samo neke ukrajinske jedinice, koje su ostavile svoje naoružanje, uspele da se povuku iz Avdejevke dok je grad bio pod neprekidnom vatrom ruske vojske.

Trenutno se sprovodi konačno čišćenje grada od ukrajinskih snaga, kao i deblokada Avdejevskog Kokso-hemijskog kombinata.

Značaj osvajanja Avdejevke, prema navodima ruske vojske, leži i u tome što je sada front dodatno pomeren od Donjecka, što značajno poboljšava bezbednost tog grada od mogućih ukrajinskih raketnih napada.

Ruski vojni izvori dodaju da će grupacija "Centar", nakon zauzimanja Avdejevke, nastaviti sa ofanzivom kako bi potpuno očistila celu Donjecku Narodnu Republiku od ukrajinskih snaga. Ministarstvo takođe naglašava da nije delilo informacije o uspesima u Avdejevki sve dok ruska vojska nije potpuno preuzela kontrolu nad gradom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Srbin

18.02.2024 06:07

Svet reaguje na jadne Ukrajince... a taj isti ,,svet,, ĆUTI na masakr Izraela nad decim i ženama Palestine... milionu njih... I...ko je ovde lud da dluša samo o jadnoj ukrajni... a dok su uništavali Srbiju...taj svet je brinuo o jadnim konjima i pdima koji imaju traumu od bombi koje seju po mašim gradovima... SAMO NJIHOV INTERES... bas ih briga za Ukrajince...već što Rusi napreduju!!!