"DETALJNO SAM INFORMISAO MINISTARKU ŠAKANTU O IZAZOVIMA KOJI STOJE PRED SRBIJOM U UN"! Vučić se sastao sa ministarkom Esvatinija! (FOTO)

Autor:

Vesti

03.05.2024

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razmenili smo mišljenja o svim temama od interesa za naše zemlje, naveo je Vučić.

"DETALJNO SAM INFORMISAO MINISTARKU ŠAKANTU O IZAZOVIMA KOJI STOJE PRED SRBIJOM U UN"! Vučić se sastao sa ministarkom Esvatinija! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministarkom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Kraljevine Esvatini Folile Šakantu.

Odličan sastanak sa ministarkom @pholile_shakantu . Razmenili smo mišljenja o svim temama od interesa za naše zemlje, a posebno o aktuelnoj situaciji u svetu i mestu naših država u globalnom poretku današnjice.


Detaljno sam informisao ministarku Šakantu o izazovima koji stoje pred Srbijom u UN u pogledu rezolucije "Međunarodni dan sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici", kao i o poziciji naše zemlje po ovom pitanju, koju sam podrobno obrazložio. Naglasio sam da je za nas podrška prijatelјskog Esvatinija od naročitog značaja, posebno u ovom trenutku, kada se suočavamo sa brojnim pritiscima.

Zahvalio sam Kraljevini Esvatini na principijelnoj poziciji o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova, što predstavlja poseban dokaz o čvrstom prijateljstvu između naših zemalja. Razgovarali smo i o brojnim planovima za unapređenje saradnje, čiji prvi korak u konkretizaciji će biti i potpisivanje Opšteg sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Esvatinija o osnivanju Mešovite stalne komisije za saradnju.

Izrazio sam posebno zadovoljstvo činjenicom što studenti iz Kraljevine Esvatini studiraju u Srbiji u okviru programa "Svet u Srbiji", a uvaženu ministarku sam zamolio da prenese srdačne pozdrave kralju Msvatiju III i izrazio želju da ga ugostim u Srbiji, čime bi nam učinio veliku čast i dao dodatni zamah našim bilateralnim odnosima i sveukupnoj saradnji
- napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

 

 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
zveki

03.05.2024 11:22

Sastanak sa ministarkom Šakantu bio je prilika da detaljno objasnimo izazove s kojima se Srbija suočava u UN-u oko pitanja Srebrenice. Podrška Esvatinija u ovom kontekstu od suštinskog je značaja za nas!!

Ena

03.05.2024 11:28

U ovim teškim vremenima kada trpimo pritiske sa svih strana, svaki sastanak sa predstavnicima međunarodne zajednice je važan za Srbiju.

Vuk

03.05.2024 11:29

Hvala Kraljevini Esvatini na podrsci i pomoci nasoj zemlji!

Stefan

03.05.2024 11:35

Interes nase prelepe zemlje je prioritet zato hvala nasem predsedniku sto radi u interesu Srpskog naroda