SAHRANJIVALI SU GA NEKOLIKO PUTA, ON JE KOMANDOVAO NAPAD I ZAUZIMANJE MARIUPOLJA! Ovo je zapovednik koji je ZAUZEO Avdejevku!

Autor:

Svet

17.02.2024

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U februaru 2023. godine, Mordvičev je nasledio Aleksandra Lapina na mestu komandanta Centralnog vojnog okruga.

SAHRANJIVALI SU GA NEKOLIKO PUTA, ON JE KOMANDOVAO NAPAD I ZAUZIMANJE MARIUPOLJA! Ovo je zapovednik koji je ZAUZEO Avdejevku!

Foto: printscreen/telegram

General-pukovnik Andrej Mordvičev ostaje upamćen po hrabrosti i vojničkom umeću tokom rata u Ukrajini. Njegove trupe su posle dve godine od početka rata uspele da zauzmu Avdejevku, a posebno se ističe njegovo komandovanje napadom i zauzimanjem Mariupolja u proleće 2022. godine.

Iako su se pojavile glasine o njegovoj smrti u martu 2022, Mordvičev je nastavio da hrabro komanduje trupama, ostavljajući snažan utisak na strategiju rata, prenosi Alo.

Tranzicija vlasti: Nasleđivanje komandanta

U februaru 2023. godine, Mordvičev je nasledio Aleksandra Lapina na mestu komandanta Centralnog vojnog okruga. Lapin je bio nekoliko puta optuživan za nesposobnost, a prema podacima Jedinstvenog državnog registra Pravnih lica, Mordvičev je imenovan za komandanta trupa CVO. Ova tranzicija vlasti izazvala je veliku pažnju javnosti, posebno u kontekstu vojnih operacija u Ukrajini.

Kontroverze i spekulacije: Mordvičevljeva "smrt"

Tokom sukoba, pojavile su se spekulacije o Mordvičevljevoj smrti, koje su privukle pažnju medija širom sveta. Čak su i britanski mediji izvestili o njegovoj navodnoj smrti u martu 2022. Međutim, Mordvičev je nastavio da hrabro komanduje trupama, dok je šef Čečenije Ramzan Kadirov istakao njegovu ulogu u oslobađanju Mariupolja tokom specijalne vojne operacije Ruske Federacije u Ukrajini.

Veliki preokret: Zauzimanje Avdijivke

Nakon uspešnog zauzimanja Mariupolja, trupe generala Mordvičeva ostvarile su još jedan značajan uspeh - zauzele su Avdijivku, čime su dodatno ojačale svoju poziciju na terenu. Ovaj preokret je izazvao veliku pažnju javnosti i još jednom istakao vojničko umeće i strategiju generala Mordvičeva.


Iako su se pojavile različite spekulacije i kontroverze, General-pukovnik Andrej Mordvičev ostaje simbol hrabrosti i vojničke veštine tokom rata u Ukrajini. Njegovo vođstvo i trupe nastavljaju da ostavljaju dubok trag u vojnim operacijama, dok se javnost sa nestrpljenjem bavi budućim razvojem situacije na terenu.

(Alo)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading