PRESEČENA NAJVAŽNIJA LINIJA UKRAJINSKE VOJSKE! Kijevske snage doživele JEZIV poraz, Rusi probili KLJUČNI potez! (FOTO)

Autor:

Svet

10.02.2024

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo mesto postaje ključno zbog svoje geografske pozicije i mogućnosti iskorišćavanja resursa, što bi moglo da ima dubok uticaj na geostrateške planove.

PRESEČENA NAJVAŽNIJA LINIJA UKRAJINSKE VOJSKE! Kijevske snage doživele JEZIV poraz, Rusi probili KLJUČNI potez! (FOTO)

Foto: Printscreen X @MyLordBebo

Kamenolom u Avdejevki, koji je sada pod ruskom kontrolom, postaje ključno uporište za nove strategijske razvojne planove, saopštavaju ruski izvori.

Ova promena vlasništva nad kamenolomom otvara nove mogućnosti za iskorišćavanje resursa i geostrateško pozicioniranje, prenosi Informer.


Strateški značaj kamenoloma

Avdejevski kamenolom može imati značajan strateški značaj u smislu snabdevanja i presecanja ukrajinske linije. Ovo mesto postaje ključno zbog svoje geografske pozicije i mogućnosti iskorišćavanja resursa, što bi moglo da ima dubok uticaj na geostrateške planove.

Istraživanje potencijala utvrđivanja u blizini jezera


Timovi stručnjaka istražuju potencijal utvrđivanja u blizini jezera, što bi moglo da odigra ključnu ulogu u geostrateškim planovima. Ova inicijativa naglašava važnost geografskih karakteristika i njihovog uticaja na vojne strategije.

Ključna pobeda ruskih snaga

Ruski ratni dopisnici ističu da je preuzimanje kontrole nad kamenolomom u Avdejevki jedna od ključnih pobeda ruskih snaga. Ova vest naglašava značaj ovog događaja u kontekstu šireg vojnog sukoba, ističući važnost teritorijalne kontrole i resursa.

Novonastala situacija postavlja pitanja o budućim planovima i uticaju na regionalnu geopolitiku. Kamenolom u Avdejevki postaje centralna tačka interesovanja i razmatranja u svetlu aktuelnih dešavanja.

(Informer)

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading