ŽENA RANILA DETE (5) I MUŠKARCA (57)! Epilog drame u crkvi u Hjustonu - NAPADAČICA UBIJENA, DEČAK KRITIČNO! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

12.02.2024

07:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak je prevezen u lokalnu dečju bolnicu u Hjustonu, dok je muškarac u stabilnom stanju, a pogođen je u kuk.

ŽENA RANILA DETE (5) I MUŠKARCA (57)! Epilog drame u crkvi u Hjustonu - NAPADAČICA UBIJENA, DEČAK KRITIČNO! (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Dve osobe su ranjene, među njima i petogodišnji dečak koji je u kritičnom stanju, nakon što je žena odevena u mantil otvorila vatru iz pištolja u velikoj crkvi TV zvezde-propovednika u Teksasu, Džoela Ostina.

Ranjeni su petogodišnji dečak i muškarac star 57 godina.

Dečak je prevezen u lokalnu dečju bolnicu u Hjustonu, dok je muškarac u stabilnom stanju, a pogođen je u kuk.

Dvojica policajca, koji nisu bili na dužnosti, a radili su kao obezbeđenje u crkvi, uzvratili su vatru i ubili ženu napadača, prenosi AP.

Do incidenta je došlo juče nešto pre 14 sati u gradu Hjustonu, kada je žena ušla u veliku crkvu Lejkvud, koja može da primi 16.000 ljudi.

AP dodaje da su detalji sukoba u crkvi nejasni, kao i da policija nije objavila identitet žene napadača niti mogući motiv.

Šef policije Hjustona Troj Finer izjavio je da je "tragedija mogla da bude mnogo gora" da se dvojica policajaca nisu suprotstavili ženi.

Sve snimila lokalna TV stanica

Juče je došlo do pucnjave u Lejkvud crkvi u Hjustonu, a početak tragičnog događaja je sasvim slučajno zabeležila jedna lokalna TV stanica, kao i atmosferu straha i panike koja je zavladala među prisutnim građanima kada su se začuli rafalni pucnji.

 

 

 

Naime, kako prenose tamošnji mediji, verska služba na španskom jeziku je krenula oko 14 časova (po lokalnom vremenu) u crkvi Lejkvud pastora Džoela Ostina u američkom gradu, prilikom čega je jedan televizijski kanal imao uživo uključenje.

Kako se vidi na snimku, voditelj je prekinut u pola rečenice kada je krenula paljba, a kada je pokušao da nastavi gde je stao, vernici iza njega su počeli da vrište i beže unaokolo.

Emitovanje programa je posle toga prekinuto, dok je evakuacija nastavljena.

Cela crkva je počela da se moli i izgovara Isusovo ime. Pomislila sam 'Ovo je možda poslednji put da se molim, da slavim Hristovo ime, pa ću to i da uradim - izjavila je za medije svedokinja, koja je u trenutkutragičnog događaja bila u crkvenom horu.

BONUS VIDEO:


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading