PUCNJAVA UŽIVO U PROGRAMU! Novi detalji napada u Americi: Rafali prekinuli voditelja usred rečenice: U čudu gledao prestravljene ljude kako vrište i beže! (FOTO/VIDEO)

Autor:

Svet

11.02.2024

23:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je došlo do pucnjave u Lejkvud crkvi u Hjustonu, a početak tragičnog događaja je sasvim slučajno zabeležila jedna lokalna TV stanica, kao i atmosferu straha i panike koja je zavladala među prisutnim građanima kada su se začuli rafalni pucnji.

PUCNJAVA UŽIVO U PROGRAMU! Novi detalji napada u Americi: Rafali prekinuli voditelja usred rečenice: U čudu gledao prestravljene ljude kako vrište i beže! (FOTO/VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Naime, kako prenose tamošnji mediji, verska služba na španskom jeziku je krenula oko 14 časova (po lokalnom vremenu) u crkvi Lejkvud pastora Džoela Ostina u američkom gradu, prilikom čega je jedan televizijski kanal imao uživo uključenje.

 

 

 

Kako se vidi na snimku, voditelj je prekinut u pola rečenice kada je krenula paljba, a kada je pokušao da nastavi gde je stao, vernici iza njega su počeli da vrište i beže unaokolo.

Emitovanje programa je posle toga prekinuto, dok je evakuacija nastavljena.

- Cela crkva je počela da se moli i izgovara Isusovo ime. Pomislila sam 'Ovo je možda poslednji put da se molim, da slavim Hristovo ime, pa ću to i da uradim - izjavila je za medije svedokinja, koja je u trenutkutragičnog događaja bila u crkvenom horu.

 

 

Podsećanja radi, portparolka vatrogasne službe Marti Blek potvrdila je da vatrogasna služba reaguje na pucnjavu u crkvi Lejkvud, do kog je došlo oko 14 časova (po lokalnom vremenu). Na slikama i video snimcima ispred crkve vide se policijski automobili i vozila Hitne pomoći.

Lokalni mediji izveštavaju da policijske snage na terenu viču na ljude da se sklone i pomere iz prostora u okolini crkve, dok se evakuacija nastavlja.

- Porodice čekaju da se spoje ponovo. Policija viče na ljude da se kreću, da ne staju i da se udalje od zgrade. Deca se drže za ruke, imaju kartice sa imenima na sebi, vidimo da ih roditelji čekaju - navela je reporterka sa lica mesta.

Još uvek nema zvaničnih potvrda o povređenima, kao ni o tome ko je napadač, piše Blic.

Takođe, pojavile su se informacije da je bilo više od jednog pucača.

- Posle drugog pucnja, svi su počeli da beže. Trčala sam sa svojom decom... mojom porodicom - izjavila je svedok pucnjave, Marija iz Kolumbije za "En-Bi-Si".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading