PRVO OGLAŠAVANJE ČARLSA POSLE SAZNANJA DA IMA RAK: Evo šta je kralj rekao u obraćanju javnosti

Autor:

Svet

08.02.2024

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kralj Čarls došao je pre nedelju dana na rutinsku kontrolu za prostatu da bi malo kasnije saznao da mu je život ugrožen

PRVO OGLAŠAVANJE ČARLSA POSLE SAZNANJA DA IMA RAK: Evo šta je kralj rekao u obraćanju javnosti

Foto: AP Aaron Chown

Britanski kralj Čarls prvi put se obratio javnosti posle saznanja da je bolestan. 

Čarls, koji se ovih dana maksimalno povukao u ilegalu kako bi započeo lečenje od kancera, poslao je poruku povodom obeležavanja 50 godina nezavisnosti Grenade.

Kralj je poslao "čestitke i tople i dobre želje". Tokom govora je istakao da mu je žao što lično ne prisustvuje ovakvoj ceremoniji, kao i da ga za Grenadu vežu posebne uspomene jer ju je posetio pre pet godina.

"Mogu samo da kažem koliko mi je žao što ne mogu lično da budem s vama kako bismo obeležili ovu važnu prekretnicu", rekao je.

Kralj Čarls odložio je sve javne angažmane i ne zna kada će se tačno vratiti svim svojim kraljevskim dužnostima. Međutim, nastaviće s nedeljnim sastancima s premijerom, doduše više ne uživo, odnosno "jedan na jedan", već putem telefona.

Ostatak njegovih dužnosti bi mogli da preuzmu princ Vilijam i kraljica Kamila. Kralj je prošle godine izvršio čak 516 javnih angažmana, uključujući 94 putovanja.

Nakon što je saznao da je bolestan, kralj Čarls je odmah pozvao i princa Harija koji je jedan dan boravio u Londonu kako bi ga posetio.

Hari tom prilikom nije video brata Vilijama iako je bio spreman za to.

Britance je zatekla vest o bolesti kralja Čarlsa, jer su samo nekoliko dana ranije već bili šokirani saznanjem da je i supruga princa Vilijama Kejt Midlton bolesna i da mora na operaciju abdomena.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading