RAT BUKTI! ŽESTOK UDARAC IZRAELSKIH SNAGA: Eliminisano ''desetine Hamasovaca'' u Pojasu Gaze, uništene dve zgrade u Beit Lahiji koje su koristili teroristi!

Autor:

Svet

30.12.2023

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelska vojska (IDF) objavila je danas da je izvršila uspešnu operaciju u Pojasu Gaze, eliminisavši "desetine terorista" povezanih sa Hamasom.

RAT BUKTI! ŽESTOK UDARAC IZRAELSKIH SNAGA: Eliminisano ''desetine Hamasovaca'' u Pojasu Gaze, uništene dve zgrade u Beit Lahiji koje su koristili teroristi!

Foto: Tanjug/AP AP Photo/Adel Hana

Snage IDF, u saradnji sa ratnim vazduhoplovstvom i mornaricom, izvele su napade na ključnu infrastrukturu operativaca Hamasa širom palestinske enklave.

Prema izveštajima IDF, trupe su sprovele precizne udare uništavajući dve zgrade koje se koriste kao baze Hamas u Beit Lahiji, severnom delu Gaze. Takođe, zaplenjene su značajne količine vojne opreme, uključujući bombe, oružje i komunikacionu opremu, čime su naneseni ozbiljni udarci terorističkoj infrastrukturi.

Tajms of Izrael prenosi da su izraelski avioni tokom noći izvršili niz napada na južni grad Kan Junis, dok je izbeglički kamp Nuseirat u centralnoj Gazi takođe bio meta serije napada. Palestinski mediji prate dešavanja na terenu, prenoseći informacije o pogođenim područjima i posledicama operacije.

Podsetimo, sukob na Bliskom istoku između Izraela i Hamasa ušao je u 85. dan. 

U poslednjem talasu sukoba u Gazi, agencija Wafa izveštava o ozbiljnim posledicama izraelskih bombardovanja kuća u kampu Nuseirat, smeštenom u centralnom delu Pojasa Gaze.

Više osoba je ranjeno tokom napada, dok su Izraelske odbrambene snage (IDF) izvele teško artiljerijsko granatiranje. Pored toga, izraelski brodovi su ispalili granate na središnji i južni deo Pojasa Gaze, dodatno produbljujući patnje lokalnog stanovništva.

IDF je takođe preduzeo akciju na severu Pojasa Gaze, gde su ispaljene tenkovske granate na kamp Džabalija, dok su ratni avioni izveli niz napada na južni grad Kan Junis. Ova serija napada nagoveštava intenziviranje sukoba na ovom području, što dodatno podstiče strahovanja od daljih žrtava i razaranja.

Sukobi između Izraela i Hamasa nastavljaju se u Pojasu Gaze, a međunarodna zajednica pažljivo prati situaciju, izražavajući zabrinutost zbog eskalacije nasilja i pozivajući na suzdržanost sa obe strane. Očekuje se dalji razvoj događaja u narednim danima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading