ŠOK I NEVERICA: Za ozloglašenog škrticu nisu znali da je milioner: Teri nije imao ni mobilni, a pred smrt je uradio nešto što ima samo na filmu! (VIDEO)

Autor:

Svet

23.12.2023

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kan je živeo u istoj kući više od 20 godina, koja je posle njegove smrti prodata za samo 200.000 dolara. MIlioner nikada nije imao mobilni telefon!

ŠOK I NEVERICA: Za ozloglašenog škrticu nisu znali da je milioner: Teri nije imao ni mobilni, a pred smrt je uradio nešto što ima samo na filmu! (VIDEO)

Foto: shutterstock

Da milioneri poklanjaju deo svog bogatstva nije neuobičajena vest, ali kada čovek koji je bio ozloglašen kao škrtica neposredno pre smrti podeli 13 miliona dolara, stvar poprima neobične razmere.

Ozloglašeni 'Škrtica' pomaže desetine neprofitnih grupa sa 13 miliona dolara

 

Teri Kan, milioner iz Indijanapolisa, preminuo je 31. januara 2021. godine i ostavio svet u čudu odlukom da posthumno pokloni svoju imovinu. Njegova odluka da donira 13 miliona dolara raznim dobrotvornim organizacijama postala je tema razgovora u čitavoj zajednici.

Pre svoje smrti, Kan je angažovao advokata Dvejna Ajzaksa da upravlja njegovom imovinom i sprovede njegovu poslednju volju.

Ajzaks je kontaktirao organizacije iz Indijanapolisa putem e-pošte, a tokom protekle dve godine podeljeno je impresivnih 13 miliona dolara u podršku desetak neprofitnih organizacija.

Oni koji su poznavali Kana bili su iznenađeni otkrićem koliko je novca zapravo posedovao. Veći deo svog radnog veka Kan je proveo zaposlen u medicinskom centru za veterane, gde se penzionisao 2003. godine kao šef kadrovske službe.

Teri nikada nije imao mobilni

- Živeo je u istoj kući više od 20 godina, koja je nakon njegove smrti prodata za samo 200.000 dolara. Izuzetno neobično za današnje standarde, Kan nikada nije imao mobilni telefon. Bio je poznat kao "najštedljiviji čovek kojeg sam ikada sreo - rekao je Ajzaks.

Dvejna Ajzaksa, koji je upoznao Kana tokom devedesetih godina, dodeljen mu je zadatak izvršenja multimilionerovog testamenta, zajedno sa Kanovim bivšim saradnikom i prijateljem Vensom Meklarenom.

Vrednost Kanovog imanja tada je iznosila 3 do 4 miliona dolara, a nakon njegove smrti, vrednost je narasla na više od 13 miliona dolara.

Iako Kan nije precizirao koje dobrotvorne organizacije treba da dobiju njegovo nasledstvo, Ajzaks i Meklaren su tokom protekle dve godine pažljivo istraživali kako bi raspodelili sredstva.

Kanova poslednja želja postala svetionik dobrote

Konačna odluka bila je donacija od milion dolara organizacijama koje smatraju da će novac biti "transformativan" u skladu sa Kanovim interesima.

Među dobitnicima su organizacije koje pružaju podršku davaocima besplatnog školskog pribora, neprofitne organizacije koje se bave stambenim zbrinjavanjem ratnih veterana, prihvatilišta za žrtve nasilja u porodici, te druge organizacije koje se fokusiraju na zdravstvo, sport i dobrobit dece.

Kanova poslednja volja postala je svetionik dobrote i inspiracija za druge bogate pojedince da razmisle o nasleđivanju i doprinesu zajednici na isti način.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading