MAJKA SA DVE MATERICE RODILA DVE BEBE ZA DVA DANA! Neviđena situacija do sada - pravo čudo!

Autor:

Svet

23.12.2023

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ceo svet je u čudu!

MAJKA SA DVE MATERICE RODILA DVE BEBE ZA DVA DANA! Neviđena situacija do sada - pravo čudo!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Amerikanka sa dve materice porodila se dva puta u dva dana, što spada u izuzetno retku trudnoću, a porađala se 20 sati.

Kesli Hačer (32) porodila je jednu ćerku u utorak, a drugu u sredu, saopšteno je iz Univerzitetske bolnice u Birmingemu, u američkoj saveznoj državi Alabami.

Obljavljujući na društvenim mrežama dolazak na svet svoji "čudesnih beba", Hačer je pozdravila medicinski tim nazvavši ih "neverovatnim", preneo je BBC.

Majka i devojčice su sada kod kuće i moći će da uživaju u predstojećim praznicima.

Majci je, kada je imala 17 godina, rečeno da ima duplu matericu (uterus didelphys) i da je to retka kogenitalna anomalija koja pogođa 0,3 odsto žena.

Kelsi Hečer iz Birmingema u Alabami, SAD, rođena je sa dve materice. Ranije trudnoće podrazumevale su bebu samo u jednoj materici, međutim, ovog puta, Kelsi i njen suprug Kejleb saznali su ona nosi dve bebe - po jednu u svakoj materici, što je gotovo nečuveno medicinsko čudo.

Ona i Kejleb su već roditelji troje dece — starosti 7, 4 i 2 godine.

Prema tamošnjoj klinici "Mejo", dupla materica je retko stanje koje je "prisutno pri rođenju" kod nekih žena, a javlja se kada dve male cevi koje obično rastu i spajaju se zajedno kako bi formirale matericu, odu "svaka na svoju stranu", zbog čega ne dolazi do spajanja. Tada se svaki deo razvija u poseban organ. Iako svaka zasebna materica može imati sopstveni grlić materice - otvor u vaginu - u drugim slučajevima, obe materice imaju samo jedan grlić materice.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading