TRAMP BI MOGAO DA BUDE OPTUŽEN ZBOG OVIH ŠEST REČI! Isplivao telefonski snimak - bivši predsednik u velikom problemu!

Autor:

Svet

23.12.2023

06:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove reči mogle bi da znače mito, kažu.

TRAMP BI MOGAO DA BUDE OPTUŽEN ZBOG OVIH ŠEST REČI! Isplivao telefonski snimak - bivši predsednik u velikom problemu!

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp je optužen za pritisak na birače u Mičigenu kako ne bi potvrdili rezultate izbora 2020. godine. Prema snimcima telefonskog razgovora objavljenim od strane Detroit News-a, Tramp je pokušao nagovoriti republikanske članove Odbora kanvasera okruga Vejn, Moniku Palmer i Vilijama Hartmana, da ne potvrde izborne rezultate u korist Džoa Bajdena, pobednika izbora 2020. godine.

U telefonskom razgovoru, učestvovala je i predsednica Republikanskog nacionalnog komiteta Rona Mekdanijel, a Tramp je navodno izjavio da bi par izgledao "užasno" ako bi potpisao dokumente koji potvrđuju izbore nakon što su prvobitno glasali protiv toga u novembru 2020.

„Moramo da se borimo za našu zemlju“, dodao je Tramp. „Ne možemo dozvoliti da nam ovi ljudi oduzmu našu zemlju. Mekdanijel je kasnije u pozivu rekao „Ako možete da idete kući večeras, ne potpisujte to... Naći ćemo vam advokate“, na šta je Tramp dodao: „Mi ćemo se pobrinuti za to“.

Trampov odgovor od šest reči na Mekdanijelov predlog da bi Palmeru i Hartmanu mogli da dodele advokate doveo je do optužbi da je ponuda predstavljala mito kako bi zvaničnici mogli da izvrše koruptivni čin.

Tvrdnje su najnoviji dokaz da bivši predsednik suočava potencijalnu pravnu odgovornost zbog navodnih pokušaja poništenja rezultata izbora 2020. godine.

Tramp je već izjavio da nije kriv u vezi sa četiri savezne optužbe za zaveru i opstrukciju u okviru izborne istrage specijalnog tužioca Džeka Smita. Takođe tvrdi nevinost u istrazi o mešanju u izbore u Džordžiji, gde ga je optužila okružna tužiteljka Fulton Fani Vilis.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading