ŠOK! AMERIKA NA NOGAMA, HITNO SE OGLASIO TRAMP: ''Žele da me ućutkaju, ja im nikada neću dozvoliti''... (VIDEO)

Autor:

Svet

20.12.2023

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pošto je nadležni sud u Koloradu doneo istorijsku odluku da se Donald Tramp ne može kandidovati na američkim predsedničkim izborima, on se obratio javnosti.

ŠOK! AMERIKA NA NOGAMA, HITNO SE OGLASIO TRAMP: ''Žele da me ućutkaju, ja im nikada neću dozvoliti''... (VIDEO)

Foto: Shutterstock, Tanjug/AP

Uprkos odluci podeljenog Vrhovnog suda Kolorada da proglasi bivšeg predsednika Donalda Trampa nepodobnim za Belu kuću, Tramp i njegova kampanja nisu spremni prihvatiti ovakav ishod.

Nazivajući presudu "pogrešnom", Trampova kampanja izjavila je da će se žaliti Vrhovnom sudu Sjedinjenih Američkih Država, ističući svoje neslaganje s odlukom savezne države Kolorado.

Nakon što je sud doneo ovu neobičnu odluku, sam Tramp je stupio pred svoje pristalice kako bi izrazio svoje mišljenje o situaciji. Tvrdi da ova presuda nije usmerena protiv njega, već protiv američkog naroda koji, kako navodi, odbija ostati nemo posmatrajući ovakve događaje.

- Kad god se ove radikalne demokrate okupe, donesu neku odluku protiv mene, baš im hvala - izjavio je Tramp, praćen ovacijama svojih pristalica.

Tramp je dalje poručio da njegovi politički protivnici žele ograničiti njegovu slobodu kako bi onemogućili slobodu njegovih pristalica.

- Neprijatelji žele da uzmu moju slobodu jer žele da uzmu vašu slobodu. To im nikada neću dozvoliti. Žele da me ućutkaju jer ja nikada neću dozvoliti da vas ućutkaju - naglasio je bivši predsednik, dodajući da nije on lično meta, već da su u pitanju slobode njegovih pristalica.

Podsećanja radi, ova kontroverzna odluka podeljenog Vrhovnog suda Kolorada proistekla je iz Trampove uloge u napadu njegovih pristalica na američki Kongres 6. januara 2021. godine. Sud je zaključio da je taj događaj bio dovoljan razlog da se bivši predsednik izuzme sa glasačkih listića u toj državi na predstojećim izborima.

Sada će odluka Vrhovnog suda SAD verovatno baciti svetlo na ovaj kompleksan pravni sukob i odrediti budućnost Trampove političke karijere, prenosi Sputnjik.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading