PUTIN DOBIO SUPERMOĆI: U Dumi usvojen zakon, predsednik dobio NEVIĐENA ovlašćenja! Reakcija na neprijateljsku aktivnost biće BRUTALNA

Autor:

Svet

06.12.2023

15:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski parlament, poznat kao Duma, nedavno je usvojio zakon koji značajno proširuje ovlašćenja ruskog predsednika u suočavanju s neprijateljskim aktivnostima stranih država. Ova ključna promena zakonodavstva omogućava predsedniku da preduzima hitne mere u cilju zaštite nacionalnih interesa.

PUTIN DOBIO SUPERMOĆI: U Dumi usvojen zakon, predsednik dobio NEVIĐENA ovlašćenja! Reakcija na neprijateljsku aktivnost biće BRUTALNA

Foto: Tanjug/Ap

Izmene, koje se odnose na zakon o merama protiv neprijateljskih akcija Sjedinjenih Američkih Država i drugih stranih država, proširuju polje primene na zemlje koje izvode neprijateljske radnje protiv Rusije. Osim toga, ovaj novi zakon sada obuhvata i organizacije, zvaničnike i građane tih zemalja koji su umešani u takve aktivnosti.

Jedna od ključnih tačaka ovih promena jeste dodela šireg ovlašćenja predsedniku Ruske Federacije da preduzima adekvatne mere. Osim reagovanja na neprijateljske aktivnosti, sada se ova ovlašćenja mogu koristiti i u cilju obezbeđivanja ekonomskog suvereniteta, ekonomske bezbednosti i finansijske stabilnosti zemlje.

Ovim zakonom predsedniku je dato pravo da privremeno preuzima kontrolu nad pokretnom i nepokretnom imovinom na teritoriji Ruske Federacije, uključujući i hartije od vrednosti i udelima u ovlašćenom kapitalu ruskih pravnih lica. Šef države će takođe moći pokrenuti postupak oduzimanja sredstava i imovine koja podleže kreditiranju posebnih računa, uključujući i zaplene.

Ove izmene stupaju na snagu odmah po zvaničnom objavljivanju zakona i primenjivaće se retroaktivno od 24. februara 2022. godine. Ova nova zakonodavna inicijativa predstavlja snažan korak ka jačanju bezbednosti i suvereniteta Ruske Federacije u trenucima izazova iz međunarodne zajednice.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading