NEMA VIŠE PRIČE! PUTIN RAČUNA SAMO NA GOLU SILU: Ruska vojska ima 1,3 MILIONA VOJNIKA - odgovor na širenje NATO pakta

Autor:

Svet

02.12.2023

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je maksimalna snaga Oružanih snaga Rusije povećana za 170 hiljada vojnika, tako da sada imaju više od 1,3 miliona vojnika. Ovo povećanje je rezultat ukaza predsednika Rusije od 29. novembra 2023. godine.

NEMA VIŠE PRIČE! PUTIN RAČUNA SAMO NA GOLU SILU: Ruska vojska ima 1,3 MILIONA VOJNIKA - odgovor na širenje NATO pakta

Foto: Tanjug/AP, Igor Kovalenko / AFP / Profimedia

Ovaj proces se odvija u fazama i odnosi se na Ruse koji žele da služe po ugovoru. Ministarstvo odbrane ističe da ne planira značajno povećanje regrutacije građana, niti je u planu mobilizacija.

Povećanje broja vojnika u Oružanim snagama je posledica rastućih pretnji Rusiji povezanih sa ‘‘specijalnom operacijom u Ukrajini’’ i aktuelnim širenjem NATO-a. Ministarstvo navodi da se radi o povećanju vojnog kontingenta bloka u blizini ruskih granica, kao i o razmeštanju dodatnih sistema PVO i udarnog naoružanja.

Takođe se napominje da se "potencijal taktičkih nuklearnih NATO snaga povećava, a da SAD nameravaju da zamene 200 zastarelih nuklearnih bombi sa slobodnim padom koje se nalaze u Evropi i Turskoj novom verzijom visoke preciznosti do kraja 2025. godine.

“U sadašnjim uslovima dodatno povećanje borbene snage i broja ruskih trupa predstavlja adekvatan odgovor na agresivne aktivnosti Alijanse”, poručuje Ministarstvo odbrane Rusije.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading