NAJVEĆI PUTINOV NEPRIJATELJ SUOČEN SA NOVIM OPTUŽBAMA: Aleksej Navaljni već služi kaznu od 30 GODINA, sada ga stiskaju DO KRAJA!

Autor:

Svet

01.12.2023

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni saopštio je da je obavešten o novim optužnicama protiv njega. Navaljni, koji već služi zatvorsku kaznu od 30 godina zbog raznih dela, uključujući i ekstremizam, proveo je veći deo kazne u samici zbog niza navodnih prekršaja.

NAJVEĆI PUTINOV NEPRIJATELJ SUOČEN SA NOVIM OPTUŽBAMA: Aleksej Navaljni već služi kaznu od 30 GODINA,  sada ga stiskaju DO KRAJA!

Foto: Tanjug/AP

Navaljni je danas rekao da je optužen po članu 214. ruskog krivičnog zakona, u šta spada vandalizam. On je naveo da ne zna šta je član 214. i da nema gde da pogleda. Navaljni je istakao da se protiv njega pokreću novi slučajevi na svaka tri meseca.

Navaljni je u avgustu osuđen za ekstremističke aktivnosti i dodato mu je 19 godina zatvora na postojećih 11,5. On je odbacio sve optužbe navodeći ih kao „politički motivisane i usmerene da se ućutkaju njegove kritike Kremlja“.

Prošlog meseca, troje njegovih advokata su stavljeni na listu „terorista i ekstremista“ u Rusiji, pet nedelja nakon što su uhapšeni pod sumnjom da pripadaju „ekstremističkoj grupi“.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading