ŠOK ZA PUTINA: Argentina menja pravac - neće u BRIKS!

Autor:

Svet

01.12.2023

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ajana Mondino, nova ministarka spoljnih poslova Argentine, izjavila je da se njena zemlja neće pridružiti grupi BRIKS. Ova odluka predstavlja nagoveštaj drastične promene u spoljnoj politici koja će biti uvedena u Argentini kada Havijer Milei preuzme dužnost kao predsednik.

ŠOK ZA PUTINA: Argentina menja pravac - neće u BRIKS!

Foto: Tanjug/AP

Argentina je jedna od zemalja koja je zvanično pozvana da se pridruži grupi BRIKS u avgustu ove godine. Pored Argentine, zvanični poziv dobile su i Saudijska Arabija, Egipat, Etiopija, Iran i Ujedinjeni Arapski Emirati.

Međutim, novoizabrani argentinski predsednik Havijer Milej, koji stupa na dužnost 10. decembra, tokom predizborne kampanje obećao je da će ukinuti centralnu banku i uvesti dolar.

“Znam kako da iskorenim rak inflacije”, rekao je Milej tokom poslednje predsedničke debate, obećavši rekonstrukciju Argentine i “drastične promene”.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading