PUTIN NEUTEŠAN, DOŽIVEO OGROMAN GUBITAK! Sa njim tuguje i cela Rusija!

Autor:

Svet

29.11.2023

21:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zavadski je navodno poginuo u eksploziji mine u blizini Izjuma u Harkovskoj oblasti.

PUTIN NEUTEŠAN, DOŽIVEO OGROMAN GUBITAK! Sa njim tuguje i cela Rusija!

Foto: Tanjug/AP

Ruski mediji su nedavno obavestili javnost o tragičnoj vesti o smrti general-majora Vladimira Zavadskog, zamenika komandanta 14. armijskog korpusa Ruske Federacije.

Prema informacijama novinske agencije Novorosija, Zavadski je navodno poginuo u eksploziji mine u blizini Izjuma u Harkovskoj oblasti. Međutim, važno je napomenuti da zvanična potvrda o ovom događaju još uvek izostaje.



Ostavivši iza sebe suprugu i dva sina, od kojih jedan pohađa vojnu školu, general Zavadski je imao bogatu vojnu karijeru. Završio je Moskovsku komandnu školu 2000. godine, a pre toga Uljanovsku gardijsku suvorovsku vojnu školu 1995. godine. U periodu od 2018. do 2021. godine, komandovao je Kantemirovskom tenkovskom divizijom u Podmoskovlju, da bi u vreme smrti bio zamenik komandanta 14. armijskog korpusa.
 

Spekulacije o mestu pogibije
 

Prema različitim izvorima, postoji neslaganje o mestu Zavadskogove pogibije. Dok jedni tvrde da je poginuo u blizini sela Krinki u Hersonskoj oblasti, gde ruska vojska vodi borbe protiv ukrajinskih oružanih snaga na levoj obali Dnjepra, drugi izvori sugerišu da je do tragedije došlo u zoni odgovornosti grupe Dnjepar, "kao rezultat eksplozije mine u pozadini, a ne vojnog sukoba sa neprijateljem".

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading