PUTIN ČEKA POBEDU TRAMPA: Američki zvaničnik otkriva, OVO JE PLAN predsednika Rusije za Ukrajinu posle promene u Beloj kući!

Autor:

Svet

29.11.2023

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoki američki zvaničnik, koji je želeo da ostane anoniman, izjavio je da očekuje da ruski predsednik Vladimir Putin neće sklopiti mir u Ukrajini pre objavljivanja rezultata američkih izbora zakazanih za novembar sledeće godine.

PUTIN ČEKA POBEDU TRAMPA: Američki zvaničnik otkriva, OVO JE PLAN predsednika Rusije za Ukrajinu posle promene u Beloj kući!

Foto: Tanjug/AP

Ova izjava je data nakon sastanka ministara spoljnih poslova NATO u Briselu. Zvaničnik je dodao da će alijansa nastaviti da podržava Ukrajinu, iako je malo verovatno da će mirovni sporazum biti postignut u narednoj godini.

Izvor Rojtersa navodi da je ova ocena izneta usred zabrinutosti da bi potencijalna pobeda bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa mogla da preokrene podršku Zapada Kijevu.

Izbori za predsednika Sjedinjenih Američkih Država su zakazani za utorak, 5. novembar 2024. godine.

Što se tiče uticaja na Rusiju, istorijski gledano, izbori u SAD-u mogu imati značajan uticaj na međunarodne odnose, uključujući i odnose sa Rusijom. Na primer, američke obaveštajne službe su izvestile o pokušajima Rusije da utiče na američke izbore 2020. godine5, kao i na izbore 2022. godine.

Rusija je, prema izveštajima, koristila dezinformacije i druge taktike uticaja kako bi pokušala da oblikuje ishod izbora u korist određenih kandidata. Takođe, postoji zabrinutost da bi potencijalna pobeda određenih kandidata mogla promeniti politiku SAD prema Rusiji.

Međutim, važno je napomenuti da je tačan uticaj budućih izbora na Rusiju teško predvideti, jer će zavisiti o mnogim faktorima, uključujući ko će biti izabran, kakva će biti njihova spoljna politika, kako će se odvijati međunarodni događaji i mnogi drugi faktori.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading