RATNI ZLOČIN? POJAVIO SE ŠOKANTAN SNIMAK EGZEKUCIJE: Ukrajinici se predaju i izlaze iz zemunice, Rusi ih na licu mesta STRELJAJU! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Autor:

Svet

03.12.2023

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvanični Kijev je danas optužio Rusiju za ratni zločin, nakon što je na društvenim mrežama objavljen neprovereni video snimak. Na snimku se vidi kako nekoliko vojnika puca u dva muškarca koji izlaze iz zemunice i predaju se ruskom vojnom osoblju.

RATNI ZLOČIN? POJAVIO SE ŠOKANTAN SNIMAK EGZEKUCIJE: Ukrajinici se predaju i izlaze iz zemunice, Rusi ih na licu mesta STRELJAJU! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Foto: Printscreen X @Deepstate_UA

Na snimku se vidi kako jedan vojnik izlazi iz zemunice na bojnom polju sa podignutim rukama i leže na zemlju, a za njim izlazi i drugi vojnik koji takođe leže na zemlju. Na snimku izgleda kao da ruske trupe tada otvaraju vatru i video se tada završava.

Ukrajinsko državno tužilaštvo je saopštilo da je videlo snimak koji prikazuje grupu ljudi u ruskim uniformama, kako pucaju iz blizine na dva nenaoružana vojnika u uniformama Oružanih snaga Ukrajine koji se predaju.

 

Međutim, Rojters nije mogao nezavisno da proveri autentičnost, datuma ili lokacije video snimka, a rusko ministarstvo odbrane nije odmah odgovorilo na zahtev da prokomentariše video snimak.

 

Ovo je veoma ozbiljna optužba. Ukoliko su ove tvrdnje tačne, to bi moglo da predstavlja kršenje međunarodnog humanitarnog prava. Ukoliko se potvrdi da je video autentičan, moguće je da će biti pokrenuta istraga o ovom incidentu. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading