ŠOK! U TOKU TAJNI MIROVNI PREGOVORI IZA LEĐA BAJDENA I ZELENSKOG? Vojnici ŽELE MIR, Gerasimov i Zalužni crtaju nove granice, a evo pod kojim uslovom Ukrajina može u NATO!

Autor:

Svet

02.12.2023

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija i Ukrajina vode tajne mirovne pregovore preko najviših vojnih zvaničnika Valerija Gerasimova i Valerija Zalužnog, tvrdi američki novinar Simon Herš, pozivajući se na anonimne američke zvaničnike.

ŠOK! U TOKU TAJNI MIROVNI PREGOVORI IZA LEĐA BAJDENA I ZELENSKOG? Vojnici ŽELE MIR, Gerasimov i Zalužni crtaju nove granice, a evo pod kojim uslovom Ukrajina može u NATO!

Foto: Printscreen/Twitter/TheDeadDistrict, Yuliia Ovsiannikova / Zuma Press / Profimedia

Dobitnik Pulicerove nagrade je u članku, koji je objavio na platformi Sabstak, napisao da su Gerasimov i Zalužni navodno pregovarali o fiksiranju granica duž sadašnje linije fronta što podrazumeva zadržavanje Кrima i okupiranih teritorija DNR i LNR, ali i Hersonske i Zaporoške oblasti u Rusiji.

“Ozbiljni mirovni pregovori između Rusije i Ukrajine naglo su ubrzani, međutim, njihova glavna pokretačka snaga nisu ni Vašington ni Moskva, ni Bajden ni Putin, već dvojica visokih generala, načelnik ruskog generalštaba Valerij Gerasimov i glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni”, navodi Herš.

Ukrajina će prema tim navodima moći da uđe u NATO, ali uz obavezu da Alijansa na teritoriji pod kontrolom Kijeva neće postavljati trupe ili ofanzivno oružje.

Herš navodi da je Bela kuća u potpunosti protiv predloženog sporazuma.

“Američki zvaničnik je rekao da je Zelenskom stavljeno do znanja da nije on, već vojska ta koja će rešiti ovaj problem, a pregovori će se nastaviti sa njim ili bez njega”, napisao je Herš.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading