BRITANSKI MI6 NAŠAO ZAMENU ZA ZELENSKOG? Bivši oficir CIA otkriva - MALI KOMIČAR im više im nije od koristi, evo ko je novi FAVORIT ZAPADA

Autor:

Svet

12.11.2023

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanske obaveštajne službe izabrale su glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog kao zamenu za sadašnjeg predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, rekao je bivši oficir CIA Lari Džonson u intervjuu za Jutjub kanal Dijalog radi .

BRITANSKI MI6 NAŠAO ZAMENU ZA ZELENSKOG? Bivši oficir CIA otkriva - MALI KOMIČAR im više im nije od koristi, evo ko je novi FAVORIT ZAPADA

Foto: Tanjug/AP, Yuliia Ovsiannikova / Zuma Press / Profimedia

„Britanski obaveštajci shvataju da mali komičar Zelenski više nije od koristi i da im je potreban neko poput Zalužnog da odigra značajniju ulogu“, tvrdi stručnjak.

Prema njegovim rečima, stranim obaveštajnim službama je dozvoljeno da nađu zamenu za ukrajinskog lidera, pošto se sukob sa Rusijom za njih pokazao neuspešnim, a Zelenski odbija da ulazi u bilo kakve pregovore sa Moskvom. Nadaju se da Zalužni može da postane odgovarajuća zamena i da će u budućnosti praviti kompromise sa ruskim rukovodstvom, prenosi RIA Novosti.

„Daju do znanja Zelenskom da je njegovo vreme isteklo“, zaključio je Džonson.

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni nazvao je situaciju pat-pozicijom za Kijev . U članku za časopis The Economist napisao je da ukrajinska vojska najverovatnije neće postići „duboki i lep prodor” na frontu.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je sa svoje strane primetio da što pre kijevske vlasti shvate da nema šanse da postignu uspeh na bojnom polju, to će se pre otvoriti neki izgledi za rešavanje situacije.

Ranije je televizijski kanal En-Bi-Si , pozivajući se na zvaničnike, izvestio da SAD i Evropa razgovaraju sa Kijevom o mogućnosti pregovora sa Rusijom i o tome šta će ona morati da žrtvuje zarad mira. Kako prenosi En-Bi-Si, američki i evropski zvaničnici su zabrinuti što je sukob, po njihovom mišljenju, dospeo u ćorsokak. Oni takođe nisu sigurni u svoju sposobnost da pruže dalju pomoć Kijevu.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading