TOTALNI ŠOK ZA PUTINA: Ukrajinici izvršli sabotažu 4.000 KILOMETARA od granice! Eksplozija i požar u najdužem tunelu u Sibiru! PREKINUTA VEZA RUSIJE I KINE! (VIDEO)

Autor:

Svet

01.12.2023

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski inspektori su utvrdili da je požar koji je zahvatio najduži tunel u Rusiji, Severomujski tunel, nastao usled eksplozije koja je okarakterisana kao teroristički akt “nepoznatih osoba”.

TOTALNI ŠOK ZA PUTINA: Ukrajinici izvršli sabotažu 4.000 KILOMETARA od granice! Eksplozija i požar u najdužem tunelu u Sibiru! PREKINUTA VEZA RUSIJE I KINE! (VIDEO)

Foto: Printscreen X @KrivovSergej

Ovaj incident je oštetio teretni voz koji je prolazio kroz tunel. Prema preliminarnim istragama, eksploziv je postavljen ispod voza, ali nije bilo žrtava.

 

Ukrajinski izvor je izjavio da je Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) detonirala eksploziv u ovom železničkom tunelu u Sibiru, jer je Rusija, kako je rekao, koristila tunel u vojne svrhe. Međutim, Rojters nije mogao nezavisno da potvrdi da li se ova železnička ruta koristila u vojne svrhe.

 

Ovaj napad, koji se dogodio na više od 4.000 kilometara od Ukrajine, pokazuje spremnost Kijeva da izvede sabotaže duboko unutar teritorije Rusije. Pokrenuta je opsežna istraga povodom ovog incidenta.

 

U noći između 29. i 30. novembra, dogodila se eksplozija u Severomujskom tunelu na Bajkalsko-amurskoj železnici u Burjatiji, Rusija. Ova železnica predstavlja ključnu vezu između Rusije i Kine, a trenutno je paralizovana zbog ovog incidenta.

 

Prema izvoru ukrajinske Pravde u snagama bezbednosti, postoje tvrdnje da je Služba bezbednosti Ukrajine (SSU) odgovorna za ovu eksploziju. Zvanična potvrda ove tvrdnje još uvek nije stigla, ali je izvor ukrajinskog pravosuđa izjavio da su "četiri eksplozivne naprave eksplodirale dok je prolazio teretni voz".

Trenutno, na mestu događaja radi Federalna služba bezbednosti (FSB), dok se železničari trude da umanje posledice.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading