RUSIJA I KINA U PANICI! Eksplozija na Bajkalsko-amurskoj železnici blokirala snabdevanje! Ukrajinska služba ODGOVORNA ZA NAPAD?

Autor:

Svet

01.12.2023

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U noći između 29. i 30. novembra, dogodila se eksplozija u Severomujskom tunelu na Bajkalsko-amurskoj železnici u Burjatiji, Rusija. Ova železnica predstavlja ključnu vezu između Rusije i Kine, a trenutno je paralizovana zbog ovog incidenta.

RUSIJA I KINA U PANICI! Eksplozija na Bajkalsko-amurskoj železnici blokirala snabdevanje! Ukrajinska služba ODGOVORNA ZA NAPAD?

Foto: Tanjug/AP

Prema izvoru ukrajinske Pravde u snagama bezbednosti, postoje tvrdnje da je Služba bezbednosti Ukrajine (SSU) odgovorna za ovu eksploziju. Zvanična potvrda ove tvrdnje još uvek nije stigla, ali je izvor ukrajinskog pravosuđa izjavio da su "četiri eksplozivne naprave eksplodirale dok je prolazio teretni voz".

Trenutno, na mestu događaja radi Federalna služba bezbednosti (FSB), dok se železničari trude da umanje posledice specijalne operacije SSU.


Ovaj događaj ima veliki uticaj na transportnu vezu između Rusije i Kine, što može imati ozbiljne posledice na ekonomiju i vojno snabdevanje. Takođe, mogao bi imati i šire političke implikacije s obzirom na napetosti između Rusije i Ukrajine.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading