REGRUTOVALI GA UKRAJINICI, OBUKU ZA SABOTAŽU PROŠAO U LETONIJI: Rus sa rusko-italijanskim državljanstvom uhvaćen I OPTUŽEN ZA TERORIZAM, evo šta je uradio

Autor:

Svet

01.12.2023

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski istražni komitet je saopštio da je uhapsio osumnjičenog agenta ukrajinskih obaveštajnih službi, koji ima dvojno rusko-italijansko državljanstvo i živi u gradu Rjazanju u Rusiji.

REGRUTOVALI GA UKRAJINICI, OBUKU ZA SABOTAŽU PROŠAO U LETONIJI: Rus sa rusko-italijanskim državljanstvom uhvaćen I OPTUŽEN ZA TERORIZAM, evo šta je uradio

Foto: printscreen/youtube.com

Osumnjičeni je optužen za postavljanje eksplozivnih naprava na železničke pruge i napade sa četiri drona sa eksplozivom na vojni aerodrom Dijagiljevo. Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) je takođe saopštila da je osumnjičeni optužen za terorizam.

Prema saopštenju objavljenom na Telegramu, osumnjičeni je rođen 1988. godine, a ukrajinske obaveštajne službe su ga regrutovale u februaru 2023. godine. Snage bezbednosti su ga uhapsile nakon terorističkog napada u regionu Rjazanja, kada je 19 vagona teretnih vozova iskočilo iz šina usled eksplozije.

Tokom ispitivanja, osumnjičeni je priznao da ga je regrutovala ukrajinska vojna obaveštajna služba. Detonacija improvizovane eksplozivne naprave na pruzi u Rjazanjskoj oblasti 11. novembra dovela je do toga da 19 vagona teretnog voza iskoči iz šina, a 15 je oštećeno.

Osumnjičeni je takođe priznao da ga je u februaru regrutovao službenik Glavnog obaveštajnog odeljenja Ministarstva odbrane Ukrajine, nakon čega je prošao obuku za sabotažu u Letoniji uz direktno učešće letonskih specijalnih službi. U martu 2023. godine vratio se u Rjazanj.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading