PUTIN OSTAO BEZ DVANAESTOG GENERALA: Vladimir Zavadski poginuo od RUSKE mine u Hersonskoj oblasti

Autor:

Svet

30.11.2023

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski general Vladimir Zavadski, zamenik komandanta 14. korpusa ruske vojske, poginuo je u eksploziji ruske mine. Izveštaji sugerišu da su ruske oružane snage pokušale da prikriju okolnosti njegove smrti i svalju krivicu na ukrajinski artiljerijski udar.

PUTIN OSTAO BEZ DVANAESTOG GENERALA: Vladimir Zavadski poginuo od RUSKE mine u Hersonskoj oblasti

Foto: Youtube/

Zavadski, otac dvoje dece, veruje se da je 12. ruski general koji je poginuo u ratu koji traje 22 meseca, iako Ukrajina tvrdi da je poginulo 16 Putinovih generala, dok Rusija priznaje samo šest.

Republika

Foto: Youtube/

 

 

Neki izveštaji tvrde da je vojni lider poginuo u okupiranoj Hersonskoj oblasti Ukrajine. Njegova smrt nije zvanično objavljena od strane ruskog ministarstva odbrane, ali oni retko izveštavaju o gubicima visokih rangova.

Međutim, vest o njegovoj smrti javno je saopštena od strane Ruske međuregionalne javne organizacije diplomaca Moskovske Kremljske više vojne komandne škole, koju je pohađao. Ruski Telegram kanali takođe su objavili gubitak.

Zavadski je 2022. godine komandovao Taman divizijom, i tokom ukrajinske kontraofanzive u Harkovskoj oblasti.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading