ZAŠTO UKRAJINCI VIŠE NE VERUJU U ČAROBNJAKE I ČUDA! Doživeće degradaciju i dezorganizaciju, a stanovnici će biti razočarani!

Autor:

Svet

29.11.2023

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši pomoćnik ruskog predsednika, Vladislav Surkov, izneo je svoje mišljenje o političkoj kulturi Ukrajinaca, ističući da je vera u magiju deo njihove "političke kulture".

ZAŠTO UKRAJINCI VIŠE NE VERUJU U ČAROBNJAKE I ČUDA! Doživeće degradaciju i dezorganizaciju, a stanovnici će biti razočarani!

Foto: Profimedia

On smatra da će 2024. godine doći do degradacije i dezorganizacije ukrajinske države, što će rezultirati razočaranjem stanovnika u njihove političke vođe.

Surkov je čak uporedio ukrajinski mentalitet sa Gogoljevom "Večeri na salašu kod Dikanke", ističući neverovatan pogled na svet, magično razmišljanje i preteranu poeziju kao glavne odlike.



Čarobnjaci i veštice u politici



Surkov je dalje objasnio da politički lideri ponekad deluju kao čarobnjaci i veštice, ubeđujući narod da će se život popraviti ili da će se svi problemi rešiti pomoću "magičnih formula" poput NATO-a ili bezviznog režima.

Kada se ovi problemi ne reše, dolazi do razočaranja i otrežnjenja, a političari gube svoj uticaj. Autor je čak uporedio situaciju sa Gogoljevim "Večernjim zapletima", gde su ljudi ili opčinjeni ili razočarani, a ne poznaju treće stanje.


Politika i magično razmišljanje



Surkov je naglasio da politika često podleže magičnom razmišljanju, umesto da se rešava prema naučnim principima. On je kritikovao i očekivanja od političkih lidera, ističući da se često očekuje čudo umesto realnih rešenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading