RUSKI VOJNI DOPISNICI ŠOKIRALI SVET: Uništena i masakrirana ukrajinska vojska kod Rabotina!

Autor:

Svet

29.11.2023

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski ratni dopisnici na Telgram kanalima izveštavaju o dešavanjima na frontu, gde su ruske trupe izvele snažan kontranapad, uništavajući i odbacujući ukrajinske oružane snage skoro jedan kilometar.

RUSKI VOJNI DOPISNICI ŠOKIRALI SVET: Uništena i masakrirana ukrajinska vojska kod Rabotina!

Foto: YouTube/Printscreen, Tanjug/AP

Prema rečima dopisnika, pešadija Južnog vojnog okruga i desantne snage Rusije su preuzele inicijativu na zaporoškom frontu, izvodeći seriju snažnih kontranapada na liniji Kopani-Rabotino-Novoprokopovka-Verbovoe.


Snažan kontranapad ruskih trupa



Jurišni avioni 70. i 291. puka i 136. brigade Južnog vojnog okruga izveli su napad na položaje ukrajinskih trupa u rejonu Rabotina i Kopanija, dok su desantne snage zauzele neprijateljske položaje i porazile nekoliko jedinica Oružanih snaga Ukrajine, uništivši i zarobivši neprijateljsku pešadiju.

Napredovanje ruskih trupa u toj oblasti iznosilo je i do 800 metara, dok su ukrajinske Oružane snage prešle na defanzivu.

 


 

 

Nastavak napada na neprijateljske položaje



U međuvremenu, desantne snage uz podršku artiljerije i oklopnih vozila nastavljaju napade na položaje Oružanih snaga Ukrajine kod Verbovoja, zauzimajući neprijateljska uporišta. Oružane snage Ukrajine, kako prenose ratni dopisnici, praktično nisu preduzele aktivna dejstva, prelazeći na odbranu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading