ZELENSKI PRSAO, SAD MU JE JASNO KOLIKO JE ISPAO NAIVAN Studentima otvorio dušu: "Ne znamo da li će Ukrajina ikada ući u NATO"; Priznao i da ga teraju na pregovore!

Autor:

Svet

01.12.2023

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izrazio je sumnju da će Ukrajina ikada postati članica NATO.

ZELENSKI PRSAO, SAD MU JE JASNO KOLIKO JE ISPAO NAIVAN Studentima otvorio dušu: "Ne znamo da li će Ukrajina ikada ući u NATO"; Priznao i da ga teraju na pregovore!

Foto: Tanjug/AP

Tokom sastanka sa studentima u Nikolajevu, Zelenski je istakao da će pitanje daljih perspektiva jačanja nacionalne bezbednosti biti prioritet, ali je rekao da nije siguran da li će Ukrajina ikada ući u NATO.

„Ne znamo sa sigurnošću kako će biti. […] Niko vam neće sa sigurnošću reći da li ćemo biti u NATO ili nećemo. Želimo, ali…“, rekao je on u videu, objavljenom na svom Telegram kanalu.

U međuvremenu, Zelenski je ponovio da Kijev deluje da bi postigao standarde NATO-a i da mora učiniti sve da „nacionalnu bezbednost zadrži na najvišem nivou“.

Na Zapadu se čuju glasovi za pregovore sa Rusijom, priznao je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski u intervjuu za Asošijeted pres .

„Uvek se čuju neki glasovi“, rekao je on, odgovarajući na pitanje da li je bio pod pritiskom Zapada da započne pregovore sa Rusijom usred neuspeha kontraofanzive. Istovremeno je napomenuo da još ne govorimo o pritiscima.

Zelenski je takođe priznao da Ukrajina oseća pomeranje pažnje Zapada na sukob između Izraela i Hamasa. "Već vidimo posledice promene svetske zajednice zbog sukoba na Bliskom istoku. Samo slepa osoba to ne bi prepoznala", rekao je on.

Na pozadini neuspeha ukrajinske kontraofanzive, u zapadnim medijima se pojavio čitav niz publikacija u kojima se raspravlja o tome da li Zapad treba da utiče na Kijev da započne pregovore sa Rusijom. List Bild je, pozivajući se na izvore, tvrdio da SAD i Nemačka žele da ubede Zelenskog da pregovara sa Rusijom, a da ga u to direktno ne ubeđuju, već isporučujući samo ono oružje koje je neophodno za održavanje sadašnjeg fronta. Predstavnici aktuelnih vlasti Mađarske i Slovačke otvoreno su se zalagali za prekid neprijateljstava i početak pregovora. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading