ŠOKANTAN PREOKRET: Mateja zatražio pomoć, a kad je ostao sam, pribegao je užasnom činu - upucao druga beretom svog dede!

Autor:

Svet

13.11.2023

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragedija u nemačkom gradu Ofenburgu potresla je celu zajednicu nakon što je 15-godišnji učenik ubio svog školskog druga.

ŠOKANTAN PREOKRET: Mateja zatražio pomoć, a kad je ostao sam, pribegao je užasnom činu - upucao druga beretom svog dede!

Foto: Facebook

Osumnjičeni Mateja Z. se trenutno nalazi u pritvoru, dok se njegovi roditelji takođe nalaze pod istragom.

Prema saznanjima policije, 15-godišnji Mateja je prvo pokušao da zapali svog školskog druga Pavlosa, ali u tome nije uspeo jer upaljač nije radio. Nakon toga je otišao u školu i upucao ga u glavu. Majka osumnjičenog je izjavila da su pod istragom jer je oružje došlo iz njihove kuće, ali da je bilo propisno zaključano.

Prema rečima majke, Mateja je inspiraciju za ovaj stravičan čin našao na društvenoj mreži TikTok. Porodica retko napušta kuću iz straha od osvete, a majka je izrazila saučešće porodici ubijenog dečaka i istakla da je Mateja njihovo jedino dete.

Policija je u petak zaplenila mobilne telefone i kompjutere osumnjičenog i njegovih roditelja, kao i ulje za lampe koje je majka imala u kući. Prema pisanju lokalnih medija, Mateja je navodno polio svoju žrtvu zapaljivom tečnošću pre nego što je pokušao da je zapali, ali je neispravan upaljač sprečio ovaj užasni scenario.

Iako se još uvek ne zna motiv ovog zločina, istražitelji sumnjaju da je Mateja znao kombinaciju ormara u kojem se nalazilo zaključano oružje. Roditelji osumnjičenog su šokirani i izjavili da im je potreban advokat kako bi zaštitili sina i sebe.

Ova tragedija je potresla celu zajednicu u Ofenburgu i pokrenula pitanje o bezbednosti i kontroli oružja u kućama. Nadležne institucije će nastaviti sa istragom kako bi se utvrdili svi detalji ovog događaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading