AMERIKANCI NAPALI IRAN PREKO SIRIJE! Skladište oružja uzrok sukoba, da li se otvara novi RATNI FRONT?

Autor:

Svet

09.11.2023

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veruje se da se na istoku Sirije nalazilo oružje koje je korišćeno u napadima protiv SAD

AMERIKANCI NAPALI IRAN PREKO SIRIJE! Skladište oružja uzrok sukoba, da li se otvara novi RATNI FRONT?

Foto: Tanjug/AP

Američki Pentagon otkrio je danas kako su dva borbena aviona F-15 izvela vazdušni napad na skladište oružja u istočnoj Siriji za koje tvrde da ih koristi Iranska revolucionarna garda.

- Ovaj precizni napad je odgovor na seriju napada na američko osoblje u Iraku i Siriji koje su izveli upravo članovi iranskih organizacija. Predsednik nema veći prioritet od bezbednosti američkog osoblja te je usmerio današnju akciju da jasno stavi do znanja da će Sjedinjene Američke Države braniti sebe, svoje osoblje i svoje interese - rekao je ministar odbrane SAD Lojd Ostin.

Kako je naglasio, veruje se da se u objektu na istoku Sirije nalazilo oružje koje je korišćeno u mnogim napadima protiv američkih snaga u regiji.

- Mogu vam reći da smo prilično sigurni da je bilo nekih sekundarnih eksplozija koje su ukazivale da je u objektu bilo smešteno oružje za koje verujemo da se koristi u mnogim napadima protiv američkih snaga - poručio je ministar.

S druge strane, jemenski pobunjenici Huti objavili su kako su oborili američku bespilotnu letelicu MQ9 u blizini obala Jemena.

- Tokom oktobra, ratni brod američke mornarice presreo je krstareće rakete i nekoliko dronova koje su Huti lansirali iz Jemena prema Izraelu - navodi BBC.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading