UKRAJINA SE SPREMA ZA RAT SA BELORUSIJOM!? Čak 120.000 vojnika poslala na granicu! SAMO ČEKAJU ZNAK IZ KIJEVA!

Autor:

Svet

02.11.2023

19:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povećali smo gustinu bezbednosti državne granice u ukrajinskom pravcu, i ojačali sve vrste obaveštajnih službi. Preduzimamo adekvatne mere, rekao je Molostov

UKRAJINA SE SPREMA ZA RAT SA BELORUSIJOM!? Čak 120.000 vojnika poslala na granicu! SAMO ČEKAJU ZNAK IZ KIJEVA!

Foto: Tanjug/AP

Kijev je koncentrisao trupe od 120.000 vojnika u pravcu Belorusije, izjavio je predsednik Državnog graničnog komiteta Republike Konstantin Molostov.

- Snage i sredstva ukrajinske strane su u vanrednom stanju. Ukrajinska grupa „Sever“ koncentrisana je protiv Republike Belorusije, koja broji do 120 hiljada vojnika, od kojih je 17 hiljada ljudi uključeno u interese jačanja zaštite državne granice - rekao je on, govoreći u Donjem domu beloruskog parlamenta.

Prema njegovim rečima, ukrajinska strana privlači i dobrovoljačke formacije za izvršavanje zadataka u blizini granice Belorusije.

- Ukrajinska strana takođe koristi svoju graničnu teritoriju kao teritoriju za naseljavanje i reorganizaciju jedinica, koje potom odlaze u zonu borbenih dejstava - rekao je Molostov.

On je objasnio da sve to ima uticaja na rad beloruskih graničara.

- Glavni vid provokacije je upotreba bespilotnih letelica, protiv kojih se, naravno, borimo - naglasio je šef Državnog graničnog komiteta.

Kao odgovor na ove akcije, beloruski graničari su preduzeli mere za jačanje interakcije sa Oružanim snagama Republike, i unutrašnjim trupama Ministarstva unutrašnjih poslova.

- Povećali smo gustinu bezbednosti državne granice u ukrajinskom pravcu, i ojačali sve vrste obaveštajnih službi. Preduzimamo adekvatne mere - rekao je Molostov.

(Republika/Informer)

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marko

02.11.2023 20:31

El navijate vi iz Republike da pocne rat da imate o cemu da pisete?Gde ce vam dusa ako je imate?