VELIKI OBRT U RUSIJI! Prigožin na ČELU VAGNERA! (FOTO)

Autor:

Svet

01.11.2023

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U saopštenju grupe "Vagner" stoji da trenutno zapošljavaju nove radnike i primaju kandidate u dobi od 20 do 55 godina.

VELIKI OBRT U RUSIJI! Prigožin na ČELU VAGNERA! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Prema informacijama iz izvora povezanog sa Pavelom Prigožinom, grupa "Vagner" će postati deo Ruske garde, a njenom čelu će stajati Pavel Prigožin, sin preminulog biznismena Jevgenija Prigožina. Jevgenij Prigožin tragično je preminuo u avionskoj nesreći u avgustu.

Prema obaveštenjima, svi zaposleni u "Vagneru" su zamoljeni da potpišu individualne ugovore sa Ministarstvom odbrane kako bi postali deo nove jedinice Ruske garde. Za ovu novu jedinicu trenutno se gradi baza od nule u zoni Severnog vojnog okruga. Struktura, komandanti i redosled interakcije za borce ostaće nepromenjeni.

 

 

U saopštenju grupe "Vagner" stoji da trenutno zapošljavaju nove radnike i primaju kandidate u dobi od 20 do 55 godina. Prvi mesec službe podrazumeva obaveznu obuku.

Ranije je već postalo poznato da su borci grupe "Vagner" koji su postali deo Ruske garde, vraćeni u zonu specijalnih operacija u Ukrajini. Komandant čečenskih specijalnih snaga, Apti Alaudinov, izjavio je da su "vagnerovci" sada deo njegove jedinice pod nazivom "Ahmat."

Osnivač grupe "Vagner," Jevgenij Prigožin, preminuo je u avionskoj nesreći 23. avgusta. Njegov avion se srušio tokom leta iz Šeremetjeva za Sankt Peterburg i pao u Tverskoj oblasti. Svi putnici na brodu, uključujući posadu, izgubili su živote u tom tragičnom incidentu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading