JEZIVI LANAC PROSTITUCIJE I NASILJA OTKRIVEN U NJUJORKU: Dve IZOPAČENE Kineskinje držale stotine žena u ropstvu, ZA ŽRTVE NISU IMALE MILOSTI

Autor:

Svet

24.09.2023

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkriven je lanac trgovine seksom i prisilnom prostitucijom sa sedištem u četvrti Kvins u Njujorku, povezan sa ozbiljnim zločinima i šokantnim nasiljem.

JEZIVI LANAC PROSTITUCIJE I NASILJA OTKRIVEN U NJUJORKU: Dve IZOPAČENE Kineskinje držale stotine žena u ropstvu, ZA ŽRTVE NISU IMALE MILOSTI

Foto: Ilustracija: Republika.rs, Pixabay

Dvoje glavnih aktera, menadžerka Juan Juan Čen i njena šefica Rong Rong Ksu, bili su centralni deo mračne mreže koja se prostirala sve do Oregona i uključivala stotine žena, uglavnom migrantkinja iz Kine. One su bile primorane da predaju svoje pasoše i tako postale žrtve brutalne trgovine telima.

Prema optužbama iz federalnog tužilaštva za istočni deo Njujorka, obe žene su često putovale iz kineske četvrti u Flushingu do Kine, kao deo ovog zloglasnog lanca trgovine.

 

Juan Juan Čen (30) je optužena 15. septembra, nakon što je njen partner Ksu (31) uhapšen prošle godine. Najšokantniji detalj ovog slučaja je da je osumnjičeni par, potpuno ignorišući patnje žrtava, pravili vesele selfije samo nekoliko sati nakon što su, kako tvrde tužioci, brutalno pretukli konkurentske seksualne radnice u jednom hotelu u Kanzasu tokom 2020. godine.

 

Užasno ignorisanje patnji žrtava ilustruje odsustvo savesti i saosećanja kod ovih žena. One su se fotografisali, smeškajući se i zabavljajući satima nakon što su njihove žrtve bile okrutno pretučene.

Par je vladao gvozdenom rukom, koristeći snimke rivala kako ih vezuju i tuku čekićima, ključevima i bejzbol palicama, kako bi ih sprečili da rade za konkurente ili za sebe, tvrde tužioci.

Nekoliko dana nakon što su žrtve navodnih trgovaca ljudima bile zavezane i prebijene bejzbol palicama, one se pravile šale na račun napada, prema navodima sudskih dokumenata.

"Ova žena zaslužuje da je pretuku. Zaista, tražila je ovakvu sudbinu. Nakon određenog vremena, moraćemo je ponovo pobediti," poslala je Ksu poruku svom partneru, na što je Chen odgovorila smehom.

Kasnije tog dana, Ksu je rekla Čen da je „previše lako ubiti osobu u Americi, da je to kao ubijanje kokoške“.

Ksu je bio navodni vođa ove organizacije, dok je Čen bila njena desna ruka, rekli su tužioci.

Republika

Foto: Shutterstock

 

 

Čen se hvalila da je regrutovala čak 90% radnica ove grupe, često žena bez legalnog statusa u SAD-u. Takođe je pružila informacije o aktivnostima rivala, uključujući i brojeve hotelskih soba, i imala je nameru da podeli video snimke prebijanja kako bi obeshrabrila konkurenciju, tvrde vlasti.

Slučaj se vodi kao jedan od najgnusnijih zločina sa kojim se suočava istražiteljske agencije. Očigledno je da je trgovina seksom i prisilna prostitucija još uvek ozbiljan problem u današnjem društvu, sa globalnim posledicama.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading