PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV BAJDENOVOG SINA! Lagao je o OVOME kada je kupovao pištolj!

Autor:

Svet

14.09.2023

20:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Federalni tužioci podigli su optužnicu protiv Hantera Bajdena, sina predsednika Džoa Bajdena, zbog optužbi za oružje, pokazuju sudski dokumenti. Prema optužnici, Hanter je lagao o svojoj upotrebi droge kada je kupio pištolj 2018. godine.

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV BAJDENOVOG SINA! Lagao je o OVOME kada je kupovao pištolj!

Foto: Tanjug/AP

Hanter je kupio pištolj kalibra 0,38 milimetara u Delaveru, državi koja tera svakog kupca da odgovori na niz pitanja pre nego što dobije oružje, prenosi Dejli mejl.

Na prijavi iz 2018. postoji pitanje da li podnosilac zahteva koristi ili je zavisnik od droge. U polju je jasno označeno "ne".

Preti mu 10 godina zatvora

Ukoliko bude proglašen krivim Hanteru Bajdenu preti zatvorska kazna za ovo delo je 10 godina.

Optužnica protiv sina aktuelnog predsednika, a koju mediji u SAD nazivaju istorijskom, dolazi nakon što su republikanci u Predstavničkom domu najavili istragu o Bajdenovom opozivu zbog veza sa kontroverznim poslovima njegovog sina u inostranstvu.

Hanter Bajden je takođe pod istragom zbog svojih poslova u inostranstvu, koji su takođe u fokusu istraga koje su pokrenuli republikanci u Predstavničkom domu u Kongresu.

Slučaj nadgleda specijalni advokat Dejvid Vajs, koji je i vodio istragu. Vajs je izabranik bivšeg šredsednika Donalda Trampa koji je ostao kao američki advokat u Delaveru zbog osetljive i jedinstvene prirode istrage o predsednikovom sinu od strane Ministarstva pravde, dela izvršne vlasti na čelu sa predsednikom.

Američki državni tužilac Merik Garland imenovao je Vajsa za specijalnog advokata u avgustu, pošto su pregovori oko poreza i optužbi za oružje propali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading