GDE I KADA ĆE BITI SAHRANJEN JEVGENIJ PRIGOŽIN!? Telo još nije predato porodici, a već nije ispoštovan veliki tradicionalni ruski običaj!

Autor:

Svet

26.08.2023

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

S obzirom na titutu Heroja Rusije, Prigožin ima pravo na mesto u glavnoj vojnoj nekropoli zemlje - "Panteonu branilaca otadžbine" u Mitiščiju, u Moskovskoj oblasti, koja je otvorena 2013. godine.

GDE I KADA ĆE BITI SAHRANJEN JEVGENIJ PRIGOŽIN!? Telo još nije predato porodici, a već nije ispoštovan veliki tradicionalni ruski običaj!

Foto: Telegram/printscreen

Jevgenij Prigožin poginuo je u padu aviona u sredu, ali datum sahrane još nije određen. Telo još nije predato porodici tako da ruski običaj o sahranjivanju tela tri dana posle smrti sigurno neće biti ispoštovan.

Postavlja se i pitanje gde će vođa Vagnera biti i sahranjen.

S obzirom na titutu Heroja Rusije, Prigožin ima pravo na mesto u glavnoj vojnoj nekropoli zemlje - "Panteonu branilaca otadžbine" u Mitiščiju, u Moskovskoj oblasti, koja je otvorena 2013. godine. 

Nekropola u Mitiščiju sagrađena je specijalno za sahranu penzionisanih i sadašnjih visokih službenika Oružanih snaga Rusije, SSSR-a i građana sa posebno važnim državnim zaslugama.

U Sankt Peterburgu su heroji tradicionalno sahranjeni na memorijalnom groblju Serafimovskoje i to bi bila druga opcija, međutim, po naređenju guvernera, preminuli članovi Specijalne vojne operacije iz ovog kraja uglavnom dobijaju mesta na teritoriji Beloostrovskog groblja.

Objekat se nalazi u udaljenom selu Pesočnoe u okrugu Kurortni, a ruski mediji spekulišu da je gotovo isključeno da će Prigožinova porodica izabrati ovu lokaciju.

Jedna od opcija je i groblje Vagnerovaca.

Podsećamo, Jevgenij Prigožin poginuo je, zajedno sa još devetoro ljudi, u padu aviona u oblasti Tver u Rusiji, a okolnosti još nisu poznate.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading