JEZIVO! OVAKO ĆE IZGLEDATI GROBLJA VANGEROVACA: Umesto krstova stoje CRNE PIRAMIDE! Ovo nije HRIŠĆANSKI!?

Autor:

Svet

26.08.2023

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crne piramide koje podsećaju na "zmajeve zube" koje je Rusija koristila za stvaranje takozvane "Surovikinove odbrambene linije" sada se koriste za obeležavanje grobova Vagnerovih plaćenika na groblju u vlasništvu kompanije,

JEZIVO! OVAKO ĆE IZGLEDATI GROBLJA VANGEROVACA: Umesto krstova stoje CRNE PIRAMIDE! Ovo nije HRIŠĆANSKI!?

Foto: Printscreen youtube Reuters

Ovako je uređeno jedno od najpoznatijih grobalja Vagnerovih plaćenika u Stanici Bakinskaja u Krasnodarskom kraju Rusije.

 

Kako se vidi, grobovi obeleženi crnim piramidama umesto uobičajenih krstova ili spomenika, objavili su propagandni mediji Kremlja.

 

Verovatno je da će ovako izgledati i ostala groblja poninulih Vagnerovaca. Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome ogorčeni muškarac protestuje, jer su krstovi na grobovima poginulih srušeni buldožerima, na groblju u selu NIkolajevka u Samarskoj oblasti.

Na snimku koji kruži na ruskom Telegram kanalu vidi se kako pristalica Vagnerovaca stoji na groblju na kojem su bili sahranjeni borci plaćenika i govori "sve je uništeno".

 

"Ovo je bogohuljenje. Ljudi su umirali za Rusiju, a vi ste im sravnili sve grobove", rekao je u muškarac sa majicom Vagner grupe.

 

Ovaj snimak je izazvao veliki publicitet, a kako navodi Ukrajinska pravda, meštani kažu da su krstovi i venci nagomilani kao smeće, a sami grobovi sravnjeni sa zemljom teškom mehanizacijom.

Lokalni mediji su međutim izvestili da će deo groblja gde su sahranjeni Vagnerovci postati ravno zemljište, popločano betonom, a na mestu svakog groba će se navodno pojaviti crna piramida. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading