UZBUNA POSLE SMRTI PRIGOŽINA, IZDATO HITNO NAREĐENJE! Konvoji Vagnerovih boraca napuštaju Belorusiju i kreću u OVOM pravcu: "Krećemo, spremite se za nas!" (VIDEO)

Autor:

Svet

24.08.2023

07:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beloruska vlada nije odobrila povlačenje Vagnerove grupe.

UZBUNA POSLE SMRTI PRIGOŽINA, IZDATO HITNO NAREĐENJE! Konvoji Vagnerovih boraca napuštaju Belorusiju i kreću u OVOM pravcu: "Krećemo, spremite se za nas!" (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

"Vagner" i Kremlj potvrdili su da je Jevgenij Prigožin poginuo u avionskoj nesreći kod Moskve.

Nacionalni centar otpora Ukrajine izjavio je da konvoji Vagnerovih boraca napuštaju Belorusiju i kreću ka Rusiji.

Beloruski izvori su potvrdili da su neki od Vagnerovih baznih kampova već demontirani, a konvoji su se formirali za napuštanje zemlje.

Prema izvorima Centra u Belorusiji, beloruska vlada nije odobrila povlačenje Vagnerove grupe. Beloruske specijalne službe pokušavaju presresti konvoje na granici.

 

 

Podsetimo, Jevgenij Prigožin, šef Vagnera, i njegov komandant Dmitrij Utkin bili su putnici u avionu koji se srušio u Rusiji. Nijedan putnik nije preživeo.

Telegram kanali povezani sa Vagnerom zapalili su se čim je potvrđeno da se Jevgenij Prigožin nalazi u malom privatnom avionu koji se srušio u blizini Moskve.

- Otvoreno kažemo da glavni osumnjičeni za Prigožinovu smrt sede u Kremlju. Državnici na čelu sa Putinom pokušali su da ga ubiju. Svi se pitaju šta ćemo ako se potvrdi smrt Prigožina. Reći ću vam samo jedno - spremite se za nas! Organizovaćemo drugi pohod na Moskvu - objavljeno je na kanalu Zelena zona.

Bi-Bi-Si je preneo ovu vest, ali još uvek nema zvanične potvrde od ruskih vlasti. 

Osim Prigožina, poginulo je još devet osoba. Avion tipa Embraer leteo je iz Moskve za Sankt Peterburg, a avionu se nalazilo sedam putnika i tri člana posade.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading