UPOTREBIĆEMO I VIŠE OD NUKLEARNOG ORUŽJA: Lukašenko zapretio Ukrajincima ukoliko se odluče na ovaj potez

Autor:

Svet

17.08.2023

23:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladimir Putin ne gura Belorusiju u rat sa Ukrajinom, rekao je danas beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko, ali ako njegova zemlja bude napadnuta spolja, ona će odgovoriti svim raspoloživim sredstvima, uključujući nuklearno oružje.

UPOTREBIĆEMO I VIŠE OD NUKLEARNOG ORUŽJA: Lukašenko zapretio Ukrajincima ukoliko se odluče na ovaj potez

Foto: Tanjug/AP

„Ako bi se Belorusija uključila, šta bi postigla? Ništa“, rekao je Lukašenko, jedan od najbližih saveznika ruskog predsednika Vladimira Putina. Belorusija se graniči sa Ukrajinom, Rusijom i tri članice NATO-a, uključujući Poljsku.


Lukašenko: Rusi su naši saveznici

„Ako Ukrajinci ne pređu našu granicu, mi nikada nećemo učestvovati u ratu. Ali uvek ćemo pomoći Rusiji, oni su naši saveznici“, rekao je Lukašenko u intervjuu proruskoj ukrajinskoj novinarki Diani Pančenko.

On je dodao da veruje da je Putin već postigao svoje ciljeve u onome što Rusija naziva specijalnom vojnom operacijom u Ukrajini i da dve strane treba da sednu za pregovarački sto i razgovaraju o svim pitanjima, uključujući i sudbinu Krima i drugih ukrajinskih teritorija koje Rusija prisvaja.

Lukašenko zapretio Ukrajini i njenim saveznicima

"Pregovori treba da počnu bez ikakvih uslova. Ovo je suština diplomatije. Moramo sesti za sto i razgovarati o svemu. I Krim i Herson, Zaporožje, Donjeck i Lugansk", istakao je Lukašenko i upozorio da će Belorusija odgovoriti u slučaju napad spolja, uključujući i nuklearno oružje koje je Rusija postavila na svoju teritoriju.

"Ako agresija dođe iz Poljske, Litvanije, Letonije, mi ćemo odgovoriti svime što imamo. A protiv Ukrajine, ako nas napadne, nećemo koristiti samo nuklearno oružje. Imamo više od nuklearnog oružja. I ako pređete crveno linija, nećemo vas upozoravati, udarićemo na centre političke moći. Uradićemo to bez upozorenja“, naglasio je Lukašenko.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading